Bømlo Hotell2

Bømlo Hotell er blitt Miljøfyrtårn

Det familieeide og kjedefrie hotellet Bømlo Hotell på Rubbestadneset er blitt Miljøfyrtårn. «Arbeidet mot å bli en Miljøfyrtårn-bedrift er en del av det at vertskapet ønsker kontinuerlig utvikling», heter det i en pressemelding fra hotellet.

Publisert

Eier/daglig leder for Bømlo Hotell, Lasse L. Breivik (til venstre) sammen med ordfører i Bømlo Kommune Odd Harald Hovland. (Foto: Promotus AS)

Ordføreren i Bømlo kommune, Odd Harald Hovland, sto for overrekkelsen av miljøbeviset, og han uttrykte at han var imponert over at hotellet hadde klart å oppfylle alle de krav som kreves for at et hotell skal kunne bli godkjent som miljøfyrtårn-bedrift.

Bømlo hotell er den åttende bedriften i Bømlo kommune som er blitt sertifisert.

Fokusert arbeid over tid

«Etter kursing og fokusert arbeid i hotellet over tid for å kunne bli godkjent som Miljøfyrtårn, er vertskap og ansatte på hotellet derfor både glade og stolte over at eier og daglig leder på Bømlo Hotell onsdag 19. februar 2014 kunne motta det synlige beviset på at hotellet nå er blitt sertifisert som Miljøfyrtårn», heter det videre i pressemeldingen.

Familieeid og -drevet

Ordfører i Bømlo Kommune Odd Harald Hovland (fra venstre), to av de ansatte på Bømlo Hotell, Ann Mari Johansen og Veronica Høgmo Breivik og eier /daglig leder for Bømlo Hotell, Lasse L. Breivik. (Foto: Promotus AS)

Bømlo Hotell på Bømlo vest for Stord er et familieeid og -drevet hotell. Vertskapet er utdannet og har praktisert i bransjen i ca. 20 år, og har drevet Bømlo hotell i om lag 10 år. Vertskapets søkelys er at gjestene skal ha et godt og problemfritt opphold ved hotellet. Fleksibilitet og effektivitet er andre viktige fokus.

Maten ved Bømlo Hotell er hjemmelaget fra eget kjøkken. Hotellet har selskapslokaler for større eller mindre arrangement, og hotellet har stadig arrangement, alt fra barnedåp, bryllup til klassefester og vennearrangement. I tillegg byr hotellet på forskjellige pakkeløsninger for kurs og konferanser. Hotellet kan legge opp «Blåturer» eller legge opp spesialarrangementer og opplevelser etter kundens ønske.

Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Å være Miljøfyrtårn innebærer systematisk arbeid med miljøtiltak i hverdagen. Virksomhetene oppfyller krav og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø. Miljøfyrtårn har tilpassede krav for ulike bransjer og sertifikatet tildeles etter en uavhengig vurdering. Det leveres årlige miljørapporter og hvert tredje år blir virksomheten resertifisert. Sertifikatet er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS