Ibas

Sletter data ved formattering

En av tre norske bedrifter sletter data ved hjelp av formattering. Dette fjerner ikke dataene, bare innholdsfortegnelsen.

Publisert

- Formattering fjerner ikke dataene, du fjerner bare innholdsfortegnelsen. Ved å bruke egen programvare for sletting, slipper du å utsette eget og andres selskap for alvorlig sårbarhetsrisiko, sier Hans Berg, country manager i datasikkerhetsselskapet Ibas.

Ny programvare for sletting

Funnene kommer fram i en undersøkelse analysebyrået Visendi nylig har utført på vegne av Ibas og Norsis. Undersøkelsen er gjennomført i forbindelse med lanseringen av Ibas' nye slettesoftware Ontrack Eraser, og kartlegger blant annet norske bedrifters rutiner og holdninger ved sletting av data.

En av to bedrifter knuser datautstyr

Blant bedriftene som faktisk sletter data når datautstyr byttes ut, er fysisk ødeleggelse den mest brukte slettemetoden. Profesjonell programvare får plass på topp 3 listen over bedriftenes vanligste slettemetoder. - Det er viktig å være klar over at verken formattering eller fysisk ødeleggelse sletter data fra maskinen, i motsetning til bruk av profesjonell programvare for sletting. Dessuten er det viktig for miljøet at utstyret ikke ødelegges, men kan gjenbrukes av skoler eller andre som har nytte av brukt datautstyr, ifølge Berg.

Slurver når utstyret skal byttes ut

Mens svært mange bedrifter er flinke til å beskytte seg med brannmurer, antivirusprogrammer og nettverkspassord for å hindre at uvedkommende får tilgang til data, viser undersøkelsen at bedriftene altså slurver når utstyret skal byttes ut.

Sletterapport

Også behovene for sporbarhet og revisjon er det tatt hensyn til. Et rapporteringsverktøy gir bedriften en sletterapport. Bedriftene bestemmer selv hvilken slettestandard de ønsker å bruke. Programvaren dekker ulike behov og støtter standarder godkjent av offentlige og militære myndigheter i Europa og USA, heter det i en pressemelding fra Ibas.

Powered by Labrador CMS