Safetel AB

Safetel først i Sverige

Som første selskap har Safetel fått godkjenning etter en ny standard for brannalarmoverføring i Sverige.

Publisert

SBF 1421:1 ble svensk standard 1. september i år, og Safetel hadde testrapporten for sin alarmoverføringstjeneste, type 1, klar fra Det norske Veritas den 29. september.

Nykommer i Sverige

- Safetel er en ny aktør på det svenske markedet, sier Torbjörn Gunnäng, adm. direktør i Safetel AB, og for oss er det spesielt viktig å levere produkter og tjenester som er i samsvar med svenske standarder, sier han. Derfor startet vi arbeidet tidlig for å tilpasse våre produkter og tjenester til den nye standarden, og vi er sikre på at det produktet vi nå kan levere på det svenske markedet, både har høy kvalitet og er tilpasset til svenske forhold på en god måte.

20 000 abonnenter i Norge

Safetel har 20 000 abonnenter i Norge, mange av disse på brannalarm. I Sverige er selskapet inne i sluttfasen av testene for overføring av brannalarm till SOS-Alarm. Safetel AB ble etablert for mindre enn et år siden, og kan nå overføre alarm til alle de store svenske alarmsentralene via selskapets sikrede overføring i mobilnettet. Overføringen er godkjent opp till Grade 4C etter standarden EN 50136, og er nå også godkjent av SBSC (Svensk Brand- og Säkerhets Certifering AB) i høyeste alarmklasse (type 1) for brannalarmoverføring.

Samarbeid om alarmoverføring

I Norge samarbeider Safetel med alle de store brannalarmsprodusentene og med de viktigste installatørene om å lage de beste løsningene for alarmoverføring og drift av brannalarmanlegg. Et lignende samarbeid er Safetel AB i ferd med å bygge opp i Sverige også.

(Pressemelding)

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS