Kraftlinje cb545049 S

Vil styrke kraftberedskapen

Norges vassdrags- og energi­di­rek­to­rat vil styrke be­red­skaps­ar­bei­det i kraft­for­sy­nin­gen for å sikre en fort­satt god for­sy­nings­sik­ker­het i Norge. NVE vil blant annet gjennom­føre langt flere til­syn i 2008.

Publisert

Flere hen­del­ser der norsk kraft­for­sy­ning svik­tet i 2007, vi­ser at det er be­hov for gode sy­ste­mer for drift og gjen­opp­ret­ting i eks­tra­or­di­næ­re si­tua­sjo­ner.

- Det­te er en na­tur­lig opp­føl­ging av tid­li­ge­re ar­beid med å få på plass krav gjen­nom blant an­net be­red­skaps­for­skrif­ten og uli­ke kurs og kom­pe­tan­se­he­ven­de til­tak, sier av­de­lings­di­rek­tør Bjørn Wold i NVE.

- Vi skal fort­satt hol­de fo­kus på til­ret­te­leg­ging og råd­giv­ning, men vi øns­ker sam­ti­dig å styr­ke tilsynsprofilen.

NVE har styr­ket ar­bei­det med be­red­skaps­til­syn med tre nye med­ar­bei­de­re som spe­si­elt skal kon­sen­tre­re seg om det­te te­ma­et. NVE gjen­nom­før­te 18 til­syn i 2007 og sik­ter på 30 i år.

Dis­se om­rå­de­ne vil NVE pri­ori­tere å føre til­syn med i 2008:- Drift og gjen­opp­ret­ting un­der eks­tra­or­di­næ­re for­hold- Til­gjen­ge­li­ge be­red­skaps­res­sur­ser/per­so­nell og kom­pe­tan­se- Opp­føl­ging av ri­si­ko- og sår­bar­hets­ana­ly­ser/nye til­tak- Sikringstilfang i an­legg og ad­mi­nist­ra­sjons­bygg - Sik­ker­het i drifts­kon­troll­sy­ste­mer/IKT-sik­ker­het/in­for­ma­sjons­sik­ker­het

Les mer: NVE vil styrke beredskapen i kraftforsyningen

"
Powered by Labrador CMS