Kredittkort med lås

Mislighold mot nye høyder

Ame­ri­ka­ner­ne mis­lig­hol­der sine kre­ditt­kort som ald­ri før. I feb­ruar var an­tal­let av­skrev­ne kort-relaterte lån det høy­es­te som er registrert noen­sin­ne.

Publisert

Stadig flere klarer ikke betale tilbake gjelden på kreditt­kort.

Av­skriv­ning av kre­ditt­kort­gjeld som an­ses som tapt, nåd­de sitt høy­es­te nivå på de 20 åre­ne sel­ska­pet Moody`s har ført in­deks over kre­ditt­kort. Hele 8,82 % av den mis­lig­hold­te gjel­den ble av­skre­vet. Det er ny­hets­by­rå­et Reu­ters som mel­der dette.

Mislighold følger ar­beids­le­dig­he­t

Den ster­ke øk­nin­gen var for­ven­tet av fle­re sto­re kort­sel­ska­per og har de sis­te må­ne­de­ne hatt en nær sam­men­heng med øk­nin­gen i den ame­ri­kan­ske ar­beids­le­dig­he­ten.

- Vi for­ven­ter at ned­skriv­nin­gen vil nå et to­sif­ret an­tall pro­sent mot slut­ten av året, sett i lys av for­vent­nin­ge­ne om at øko­no­mi­en vil bli dår­li­ge­re ut­over året, sies det fra Moody`s.

Les også: Svindlere tjener 35 milliarder på salg av kort­opp­lys­ninger

Flater ut i 2010

Sel­ska­pet me­ner av­skriv­nin­gen vil nå 10,5 % i før­s­te halv­del av 2010, der­som ar­beids­le­dig­he­ten når en topp på 10 %.

Moody`s in­deks for innbetalingsvilje, samt evne til å be­ta­le ned på kredittkortgjelden, stup­te til 15,16 % i feb­ruar.

Kilde: USA Today

"
Powered by Labrador CMS