Oslofjordtunnelen-web

Østfold og Follo tar i bruk det nye nødnettet

Alarmsentral Brann Øst og tilknyttede brannvesen tok 10. juni i bruk det nye nødnettet som nytt radiosamband. Det nye sambandet gir brannvesenene bedre talekvalitet, dekning og sikkerhet enn med det gamle radiosambandet.

Publisert

Tungtrafikken gjennom Oslofjordtunnelen utgjør en av risikofaktorene for brannvesenet i Follo. (Foto: Jan Tveita)

Alarmsentral Brann Øst og alle tilknyttede brannvesen benytter nå Nødnett i sitt daglige virke. Det nye radiosambandet vil gi økt mulighet til samvirke mellom brannvesenene og tilgrensende nødalarmsentraler og mellom brannvesenet, politiet og helsevesenet, melder DSB.

Bedre tjenester

– De nye tekniske løsningene bidrar til å gi befolkningen bedre tjenester fra brannvesenene både i det daglige og ved større hendelser. Nødnett gir også styrket samfunnssikkerhet og beredskap, og det øker det kommunale brannvesenets innsats- og håndteringsevne, sier avdelingsdirektør Trygve Bruun i DSB.

Før året er omme skal Nødnett tas i bruk av brannvesenene i Oslo, på Romerike, i Asker og Bærum og i Søndre Buskerud. Deretter skal Stortinget ta stilling til om Nødnett skal bygges ut i hele landet.

(DSB)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS