Magnhild Meltveit Kleppa

Kleppa vil kartlegge sårbarheten i mobilnettet

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa vil i løpet av kort tid gi Post- og teletilsynet i oppdrag å kartlegge sårbarheten i alle mobilnettene i Norge.

Publisert

Statsråden har mottatt rapportene fra Post- og teletilsynet om de uheldige hendelsene 23. mai og 10. juni, og forteller i en pressemelding at hun er enig med tilsynet i deress vurdering av hendelsene og av Telenor sin håndtering.

– Jeg forutsetter at Telenor setter i gang de tiltak som de selv har skissert i rapporten sin. Dette er et arbeid Post- og teletilsynet må følge nøye, sier samferdselsminister Kleppa.

– Problemstillinger knyttet til endringer i teknologi, økende trafikk og endring i brukermønster må følges spesielt opp av tilsynet. Sett i lys av disse endringene, i tillegg til hendelsene den siste tiden, ønsker jeg å kartlegge sårbarheten i alle mobilnettene i Noreg, sier hun.

Hun legger til at analysen vil være et supplement til kartleggingen Post- og teletilsynet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap skal i gang med, der de skal se på hvor avhengig samfunnet er av ekomnett, samt foreslå tiltak.

– Jeg legg til grunn at tilbyderne er positive til en slik analyse og medvirker med relevante opplysninger. Arbeidet skal etter planen væra ferdig innen årsskiftet, seier Kleppa. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS