Shell og UD sponser beredskapsstudie

I dag, mandag, starter en helt ny bachelorgrad som skal gjøre studenter i stand til å håndtere kriser. Shell og Utenriksdepartementet sponser med millionerbeløp.

Publisert

Det er Høgskolen i Narvik som står bak det nye studiet ”Bachelorgrad i internasjonal beredskap”. 250 personer søkte på de 30 plassene som er.

– Pågangen har vært stor. Vi opplever at folk ringer og sier de ønsker å stå på venteliste, sier prosjektleder Liv Kristin Johnsen til Dagens Næringsliv.

Den nye bachelorgraden er ifølge avisen et samarbeidsprosjekt mellom Norges Brannskole i Tjeldsund, Høgskolen i Harstad og Høgskolen i Narvik. Studiet skal ifølge læreplanen gi kompetanse i samfunnssikkerhet, risikoforhold og beredskap i nærområdene.

– Vår målgruppe er personer som ønsker kompetanse innenfor samfunnssikkerhet og beredskap. Studiet vil også ha relevans for personer med viktige funksjoner i en krisesituasjon, samt personer i offentlig sektor, privat næringsliv og frivillige organisasjoner, sier Johnsen til DN.

Sist uke ble det klart at både Shell og Utenriksdepartementet bidrar med millioner til det nye studiet. Shell finansierer ifølge avisen et treårig professorat med spesialisering på arktisk teknologiutvinning, oljevernberedskap og beredskapskompetanse. DU går inn med seks millioner kroner i en treårs periode.

Les mer i Dagens Næringsliv.

"
Powered by Labrador CMS