Kirkebranner_R50S67.jpg

Vil ha brannslokking ut på anbud

Fremskrittspartiet i Oslo vil ønsker å konkurranseutsette de fleste av brannvesenets oppgaver. De ønsker også å flytte utgiftene til brannutrykninger fra skattebetalerne til forsikringsselskapene.

Publisert

Fagforbundet reagerer sterkt på at FrP foreslår å sette brannslokking ut på anbud. (Foto: Even Rise

Ifølge NTB, som siterer Dagsavisen, ble forslaget lagt frem av programkomitéleder Henning Holstad i Oslo FrP lørdag.

I prinsipprogrammet mener partiet at brannslokking kan utføres like godt av private selskaper. De mener staten vil spare penger på å konkurranseutsette alt, unntatt enkelte kontroll- og godkjenningsoppgaver. Dette vil de fortsatt at brannvesenet skal ha hånd om.

– Falken kan også kjøre bil og holde en slange. De kan også utføre redningsoppdrag og drive en brannstasjon. Brannvesenet skal ikke være en hellig ku, sier Holstad ifølge NTB til Dagsavisen.

NTB skriver at Oslo brann- og redningsetat har 410 ansatte. Nestleder Geir Mosti i Fagforbundet, som representerer mange av dem, reagerer sterkt på forslaget fra FrP. De mener blant annet at alle repporter fra konkurranseutsetting av brannoppgaver i Danmark, viser at ordningen verken har vært bra eller lønnsom.

– Brann- og redningsetaten har et veldig stort samfunns- og beredskapsansvar. Men det ønsker ike FrP å ha styring over lenger. Det bør gi folk en vekker. Det sier jo at de som arbeidsgiver ikke klarer å drive brannvesenet selv, referer NTB.

Ved å flytte utgiftene til brannutrykninger fra skattebetalerne til forsikringsselskapene, vil FrP også redusere statens utgifter. Dette vil da innebære at de som ikke har brannforsikring vil måtte betale for slukkingen selv.

Powered by Labrador CMS