NAV ville sende Utøya-offer på vekterkurs

Et av ofrene etter massedrapet på Utøya, ble så preget av hendelsen at han droppet ut av arbeidslivet. Da NAV ville sende ham på vekterkurs, måtte bistandsadvokaten gripe inn.

Publisert

– Det fikk vi stoppet, sier bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen til Hamar Arbeiderblad.

Hun er bistandsadvokat for 20 av ungdommene som var på Utøya da skuddene falt 22. juli. I en reportasje i Hamar Arbeiderblad sier hun at nesten samtlige av de 20 opplever konsentrasjonsproblemer, angst, søvnproblemer og flashback. Noen av dem har droppet ut av skole og jobb. Flere sliter med sosiale problemer, og søker fluktveger i tilfelle noe skulle skje.

– Det offentlige hjelpeapparatet har fungert bra, men det har vært noen episoder vi skulle vært foruten, sier Reiestad Hansen, og viser spesielt til en episode:

– En av mine klienter droppet ut av arbeidslivet, og da NAV skulle komme opp med et tiltak for å få vedkommende i aktivitet igjen, foreslo de at han kunne ta et vekterkurs. En gutt som nettopp hadde opplevd å bli jaget rundt på en øy av en mann i en uniform som kunne minne om en vekter, skulle altså selv begynne å jobbe som dette. Det fikk vi stoppet, sier hun til Hamar Arbeiderblad.

Les hele reportasjen om bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen i Hamar Arbeiderblad.

"
Powered by Labrador CMS