Overtar nødnett-leveransen

Nokia Siemens Networks gir fra seg leverandøransvaret for Nødnett.

Publisert

De har inngått avtale med Motorola Solutions om å overta. Avtalen inkluderer også at de ansatte i nødnettprosjektet hos Nokia Siemens Networks overføres til Motorola Solutions.

Under forutsetningen av at norske myndigheter godkjenner kontraktsoverføringen, er transaksjonen planlagt sluttført i løpet av februar.

Ansvarsoverføringen omfatter videre utrulling, implementering og drift av Nødnett, som er det nye digitale kommunikasjonssystemet for nød- og beredskapsetatene. Systemet er under landsdekkende utbygging i Norge. Det er Direktoratet for nødkommunikasjon som har ansvaret for å styre utbyggingen, samt for forvaltningen av det når det blir ferdig.

– Vi er glade for å få muligheten til å styrke vårt langsiktige samarbeid med Direktoratet for nødkommunikasjon gjennom å bli hovedsamarbeidspartner for utbygging og drift av Nødnett. Innsatskritiske radioløsninger er et kjerneområde for Motorola, og vi er ledende på TETRA-teknologi med lang erfaring som systemintegrator, sier corporate vice president Manuell Torres i Motorola Solutions Europa.

Motorola Solutions har vært en av de viktigste partnerne til Nokia Siemens Networks Norge i første utbyggingstrinn av Nødnett som leverandør av all TETRA-infrastruktur.

– Basert på god erfaring fra samarbeidet og referanser fra andre prosjekter, mener vi at Motorola er den beste til å ta over som hovedleverandør når Nokia Siemens Networks fremover skal fokusere på mobilt bredbånd for kommersielle operatører. Vi tror denne endringen vil ha positiv innvirkning både på nødnettprosjektet som helhet og for de prosjektansatte, sier Finn Erik Hermansen, som er country director i Nokia Networks Norge.

– Vi skal være med på å levere et kommunikasjonsnettverk som nødetatene og beredskapsorganisasjonene i Norge kan stole på, sier country manager Håkon Heier i Motorola Solutions i Norge.

Powered by Labrador CMS