Oslo Lufthavn Espen Solli

Leverer til OSL for 16,5 millioner kroner

Racom skal i løpet av året levere overvåkning, lagring, distribusjon og presentasjon av video for 16,5 millioner kroner til den nye terminalen T2 på Oslo Lufthavn. Systemet de bruker er NiceVision.

Publisert

Racom skal levere avansert sikkerhet innen videoovervåkning for 16,5 millioner kroner i inneværende år. (Foto: Oslo Lufthavn, Espen Solli)

Racom har jobbet på T1 på Oslo Lufthavn (OSL) siden 2008. At de nå også er inne på T2, som skal stå ferdig i 2017, viser ifølge daglig leder Arne Grave at selskapet har oppnådd en solid posisjon på Gardermoen.

– Vi er stolte av å ha fått fornyet tillit. En av forklaringene til at T2-avtalen er priset til 16,5 millioner kroner, er at vi denne gangen også leverer hardware, sier han.

Han understeker at OSL stiller strenge krav til både leverandører og selve leveransene.

– Kravene som OSL stiller til sine sikkerhetssystemer er langt høyere enn normale krav i andre virksomhetssegmenter. Vi har designet en arkitektur og løsningsdesign som imøtekommer disse fullt ut, sier teknisk løsningsansvarlig Jan Terje Bye i Racom.

– Vår leveranse innebærer både en tilpasning til moderne videoformater, utvidet lagringsbehov og tilgjengelighet, samt en robust struktur som sikrer tilgang til video under alle forhold og eventualiteter. Utvidelsen vil sikre en solid driftsplattform for Oslo Lufthavn som vil ivareta deres behov for forventninger, legger han til.

Racom presenterer seg selv som et av Nord Europas ledende selskaper innen høysikkerhet og intelligent informasjons management, såkalt «operativ intelligens».

Powered by Labrador CMS