Nokas-leveranse verdt en kvart milliard

Kjempeavtalen som Nokas nylig signerte, gjelder for inntil sju år og har en totalverdi på 250 millioner kroner. Prestisjeoppdraget vil sysselsette 50 personer på heltid.

Publisert

Det er Trafikförvaltningen i Stockholm som har valgt Nokas som leverandør av sikkerhet på tunellbanen i den svenske hovedstaden. Dette skjer i form av ordningsvakt-tjeneste.

– Vi takker for den tilliten som Trafikförvaltningen i Stockholm viser oss, og ser frem til å bidra til økt trygghet og sikkerhet for alle som reiser med tunnelbanen, sier Anders Lönnebo.

Han er øverste sjef for Nokas Security AB, og sier at selskapet er stolte over å tilfredsstille Trafikförvaltningens strenge krav til kvalitet, leveransegrad og økonomi. Beløpet på 250 millioner er i svenske kroner.

– Avtalen befester vår posisjon i det svenske sikkerhetsmarkedet og er strategisk i sammenheng med våre planer om betydelig vekst i årene som kommer. Som eneste totalleverandør av sikkerhetstjenester har Nokas mye å tilby det svenske markedet. Vi ser frem til å få mange nye medarbeidere som kan hjelpe oss med å levere høy kvalitet hver eneste dag, sier Lönnebo.

Den svenske ordningsvakten har større rett til å gripe inn ved ordensforstyrrelser enn den tradisjonelle vekteren. For å kunne arbeide som ordningsvakt er det egne sertifiseringsregler, og det kreves i tillegg en særskilt godkjenning fra politiet. Ordningsvaktene i Sverige arbeider ofte på steder som samler mange mennesker, som for eksempel tunnelbaner, bysentra og sykehus.

Powered by Labrador CMS