Dørautomatikk AS i Skien er nå blitt Prosero-bedrift. Vi kommer inn i et fellesskap for samarbeid og deling av kompetanse, sier låsesmed Steffan Gundersen (t.h.). Her sammen med broren Jarle.
Dørautomatikk AS i Skien er nå blitt Prosero-bedrift. Vi kommer inn i et fellesskap for samarbeid og deling av kompetanse, sier låsesmed Steffan Gundersen (t.h.). Her sammen med broren Jarle.

Dørautomatikk blir Prosero-bedrift nummer 15

Det nordiske sikkerhetsselskapet Prosero vokser i Norge. Denne gang kjøper de Dørautomatikk i Skien, som i fjor omsatte for 12,5 millioner kroner. Resultatet før skatt var nærmere to millioner kroner.

Publisert

– Salget bringer oss inn i et fellesskap for samarbeid og deling av kompetanse. Samtidig ser vi på dette som utviklende for Dørautomatikk som bedrift. Vi er dessuten sikre på at vi med vår erfaring vil tilføre de øvrige Prosero-bedriftene noe positivt.

Det sier daglig leder og låsesmed Steffan Gundersen i Dørautomatikk AS.

Gundersen startet karrieren i låsesmedfaget hos Låshuset i Skien i 1994. Fra 2001 til 2007 jobbet han i Dorma Norge. I 2007 startet Gundersen egen virksomhet under navnet Dørautomatikk AS. Da konkurrenten Låshuset i Skien gikk konkurs i 2009, kjøpte han boet. Dørautomatikk AS flyttet da inn i Låshusets lokaler og endret navn til Lås og Dørautomatikk AS.

I 2010 ble Gundersen enig med Møller Undall AS om å selge Lås & Dørautomatikk til dem.

– Som kjent overtok Kaba Møller Undall i 2011, og to år senere valgte jeg å starte egen virksomhet igjen, sier Steffan Gundersen.

Han forlot dermed arbeidsgiveren han hadde hatt siden 2011 og etablerte et enkeltmannsforetak som i 2015 ble til Dørautomatikk AS.

Snart sju ansatte

– Da ansatte jeg broren min, Jarle. Etter det har det gått slag i slag. I dag er vi seks ansatte, og den sjuende begynner i løpet av kort tid, sier Steffan Gundersen.

Fra lokalene på Kjørbekk industriområde i Skien leverer de til kunder i hele landet.

– Vi har stor kompetanse innen automatikk for tilgjengelighet, adgangskontroll og brannsikkerhet, med ekspertise også innen lås og beslag. Dørautomatikk og spesialdører leveres med høy sikkerhetsklassifisering både når det gjelder beskyttelse mot innbrudd og brann. I Prosero vil vi bidra med spesialkunnskap i kombinasjon med stor leveringskapasitet, sier Gundersen.

Dørautomatikk AS har primært eiendomseiere og fasadebyggere som kunder, men også offentlig sektor er godt representert. Det samme gjelder entreprenører.

– Jeg vil spesielt nevne at vi blant annet har ulike typer dørautomatikk, rullegitter, røykventilasjon og smalprofilsystemer, samt ulike spesialdører. Selv om vi også har lås og beslag, er vi ingen tradisjonell låsesmedvirksomhet. Samtlige ansatte er svært allsidige, men har også sine spesialområder. Vi er blant annet representert med fagbrev innen låsesmed- og glassmesterfaget. Leveransene våre består av oppdrag både innen prosjekt og service. Dørautomatikk er først og fremst en regional virksomhet, men vi leverer også til små og store kunder i hele Norge, legger han til.

Prosero er imponert

Andreas Setting, som er landssjef i Prosero Norge, har store forventninger til Dørautomatikk AS.

– Fremgangen som selskapet har vist gjennom mange år har gjort stort inntrykk på oss, og vi er svært stolte av å kunne ønske dem velkommen til Prosero, kommenterer han.

– Vi ser frem til å bli en del av Prosero, som på kort tid har opparbeidet seg en sterk posisjon i Norden. Vi vil få tilgang til både nye kunder og oppdrag, samtidig som vi kan bidra med vår spesialkompetanse til andre Prosero-virksomheter, sier Gundersen.

– Prosero ønsker å knytte til seg attraktive virksomheter innen teknisk sikkerhet. Vi er overbevist om at virksomhetene drives best av de lokale eierne, noe vi derfor ikke kommer til å forandre på. I fremtiden ønsker vi flere nordiske aktører inn i Prosero, og vi ser også på muligheten for etablering og vekst også utenfor Norden, sier Andreas Setting.

Powered by Labrador CMS