Thomas S. Preus og Jon B. Land, henholdsvis eier og daglig leder i Sotera Solutions, gleder seg over å kunne presentere en helt ny plattform med ny ID-portal i dag.
Thomas S. Preus og Jon B. Land, henholdsvis eier og daglig leder i Sotera Solutions, gleder seg over å kunne presentere en helt ny plattform med ny ID-portal i dag.

Ny plattform skal sikre og forenkle ID-håndtering

Sotera Solutions har bygd opp en helt ny plattform som skal gjøre det enklere, raskere og ikke minst sikrere å bestille ID-kort. Det er med stor stolthet den norske virksomheten i dag lanserer skyløsningen Breeze.

Publisert

Det norske selskapet Sotera Solutions, med historie tilbake til 90-tallet, så behov for å fornye ID-portalen sin. Eksisterende løsninger i markedet ble vurdert, men ingen av dem ble funnet hensiktsmessige å satse på. Derfor bestemte Sotera seg for å bygge sin egen.

Sotera retter seg mot det norske markedet, og leverer mange hundre tusen ID-kort årlig. Som Nexus-partner har de frem til nå tilbudt kundene sine å bestille via en portal bygd på samme lest som den Nexus bruker.

– Det norske og det utenlandske markedet har ulike behov og krav. Derfor er det viktig for oss å ha en portal som er tilpasset våre kunder. Breeze er laget for det norske markedet, og tilfredsstiller dagens krav til sikkerhet og personvern, sier daglig leder Jon B. Land.

– ID-portalen er utviklet og driftet av oss. Den er optimal for kunder som trenger enkel, rask og sikker leveranse av ID-kort, legger han til.

Sotera Solutions har over tid sett at utviklingen beveger seg i retning av digitale identiteter og skyløsninger. Pandemien skapte dessuten økt behov for gode løsninger.

– For å kunne forenkle sitt administrative arbeid har kundene høye forventninger til sikre digitale løsninger som kan tilknyttes eksisterende systemer, sier Land.

Breeze er modulbasert slik at kundene kan plukke relevante produkter og enkelt legge til flere moduler på sikt. Sotera-partnerne kan knytte navnet Breeze til eget merkevarenavn og presentere det slik ut til sine kunder.

– Vi ønsket å lage en skyløsning som gjør det enkelt for kundene våre å bestille og administrere fysiske ID-bærere som ID- og adgangskort. Samtidig ønsket vi en plattform hvor vi kan tilby alle våre produkter og løsninger, blant annet IAM (identity and access management) og eID for digital autentisering, sier Jon B. Land.

Plattformen som Breeze er bygd på er åpen og transparent. Dette gjør ifølge Land at løsningen raskt og fleksibelt kan integreres mot kundenes systemer. Sotera har lang erfaring med identitetsforvaltning, og har gjennom mange år opparbeidet seg høy kompetanse på RFID-teknologi og IAM-løsninger.

– Når en ikke har sikre prosesser og nødvendige interne ressurser for å drifte en slik infrastruktur, er det en god løsning å flytte denne ut i skyen. Med Breeze sikrer vi at våre egne og våre partneres leveranse til sluttkundene blir så effektiv som mulig, sier Thomas S. Preus. Han eier Sotera Solutions.

Powered by Labrador CMS