Arne Hemer (t.v.), Tony Martinsen og Truls Palm Iversen selger Hemer Lås & Dørtelefon. Kjøperen er ikke uventet Prosero Security Group.

Hemer inn i Prosero

Hemer Lås & Dørtelefon AS blir en del av Prosero Security Group. Det innebærer at den nordiske alliansen har sikret seg en låsesmed med ekstra god kompetanse innen svakstrøm og dørtelefoni.

Publisert

For halvannet år siden sa eierne av Hemer Lås & Dørtelefon til Aktuell Sikkerhet at virksomheten var lykkelig som liten og frittstående. Nå har trekløveret Arne Hemer, Tony Martinsen og Truls Palm Iversen endret mening.

– Det siste året har flere aktører vist interesse for å kjøpe oss. Gjennom prosessen ble det mer og mer fristende å slå til på tilbudet fra Prosero Security Group, sier hovedeier Arne Hemer.

80 prosent av Hemer Lås & Dørtelefon, som nylig ble Trio Ving Sikkerhetssenter, var hans. De to andre eierne har hatt ti prosent hver.

Service og rehabilitering

– Vi er ikke lenger et frittstående selskap, men Prosero Security Group er organisert slik at vi fortsatt får drive virksomheten mer eller mindre selvstendig. Vi blir selv ansvarlig for drift og resultat. Det blir derfor ikke store endringer. Jeg er sikker på at vi fortsatt skal ha størst fokus på fagene låsesmed og svakstrøm, og at det ikke er størst mulig bunnlinje som kommer til å bety mest. Tilbakemeldingene jeg har fått fra andre som har blitt en del av Prosero, er at alle er fornøyde med hvordan de verdsetter fagkompetanse – og hvordan de legger til rette for utvikling av denne, sier Hemer.

Det siste oppkjøpet innebærer at Prosero Security Group nå er representert på 24 steder i Norge. Hemer Lås & Dørtelefon, som flere år på rad har markert seg som gaselle-bedrift, holder til i Tåsenveien i Oslo.

– Vi er ikke et prosjekterende låsesmedfirma som mange andre. Hos oss satses det mest på service og noe rehabiliteringsarbeid. Det vil vi fortsette med. Når vi nå blir en del av et fellesskap, ser vi frem til å dele kunnskap med de andre Prosero-virksomhetene. Svakstrøm og dørtelefoni er spesialområder som vi kanskje kan mer om enn mange andre, sier Hemer.

Landssjef i Prosero Norge, Andreas Setting, er glad for at de lykkes med kjøpet av Oslo-bedriften:

– Vi er stolte av å kunne ønske Hemer Lås & Dørtelefon velkommen til Prosero. De har et sterkt merke med et godt omdømme, og vil være en viktig brikke for oss i Oslo, sier han.

Solgte også i 2008

Hemer Lås & Dørtelefon omsatte, med sine 15 ansatte, for litt over 33 millioner kroner i fjor. Resultatet før skatt ble historiens beste med nesten 2,8 millioner kroner.

Opprinnelsen til Hemer Lås & Dørtelefon AS var låsesmedbedriften Rolf A. Hemer AS. Den startet Arne Hemers far i eget navn i 1978. 20 år senere, i 1998, overtok sønnen.

– Etter ti års drift solgte jeg i 2008 hele virksomheten til Møller Undall, forgjengeren til det som i dag er Dormakaba. Så fort bindingstiden min var over etter tre år hos dem, startet jeg dagens selskap. I 2015 kjøpte vi Heiki Bruvik AS i Bærum, som tilførte oss nye markeder og flere dyktige medarbeidere. I dag er hele virksomheten samlet i Oslo, sier Hemer.

Hemer Lås & Dørtelefon er Miljøfyrtårn og selskapet bruker kun elbiler.

– Du har solgt virksomheten din en gang, og startet etter få år opp på nytt. Er det tanken også denne gangen?

– Nei, det kommer ikke til å skje. Jeg er snart 54 år gammel, og vil garantert jobbe i Hemer Lås & Dørtelefon til jeg blir pensjonist, sier Arne Hemer.

Prosero, som ble etablert i mai i 2017 og som er blitt et av de ledende sikkerhetsselskapene i Norden, har lokal forankring 87 steder i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Hovedeieren til Prosero Security Group er det svenske investeringsselskapet Valedo Partners 3 AB. De øvrige aksjonærene er gründerne som de siste fire årene er blitt en del av selskapet.

Powered by Labrador CMS