Aktuell Sikkerhet 2/2020 er ute nå

Fredrikstad er inne i sitt femte driftsår med kommunale vektere. Frode Samuelsen karakteriserer ordningen som en stor suksess, og sier at tilbakemeldingene i all vesentlighet er positive.

Publisert

– Vaktvirksomhet i kommunal regi er blitt en solskinnshistorie for hele Fredrikstad. Både ansatte og befolkningen generelt rapporterer om at de føler seg tryggere enn før.

Det sier Frode Samuelsen, virksomhetsleder for «Parkering og transport» i Fredrikstad kommune. Han mener vekternes eierskapsfølelse og fleksibilitet er de største suksessfaktorene.

– Den kommunale vektertjenesten fortsetter garantert, og vil sannsynligvis vokse ytterligere. Kanskje med inntil tre årsverk til, før vi ser en stabilisering, smiler Samuelsen.

I Aktuell Sikkerhet 2/2020 kan du lese mer om vekterne i Fredrikstad kommune. I tillegg finner du dette:

Leder:
Også sikkerhetsbransjen blør
«Med ordensvakttjeneste som eneste bein å stå på, og en fra før svak økonomi, vil det for mange kreve stor omstillingsevne og kreativitet for å overleve korona-avlysningene.»

Fra millionomsetning til null på en uke
Korona-pandemien påfører Pro Sec, og en rekke andre sikkerhetsselskaper, dramatisk omsetningsfall. Gründer Henning Kristiansen har aldri opplevd maken, og er forberedt på at årets forventede overskudd reduseres med fem millioner kroner.

Terrorvarsling med høyttalere
Enten det er skoleelever eller finansfolk; hvis det blir krise så må de ha rask beskjed. Vcom sparer livsviktige minutter med en ny app.

Jakter på penger til sikring
Kirken er fredet og full av verdifull kunst, men brannsikret er den ikke. – Pengene er ikke på plass, og jobben er innfløkt, forteller kirkeverge Kai Ove Berg.

– Korona-pandemien utfordrer oss
– Gjennomsnittsalderen i Fredrikstad kommunes avdeling «Vakt og sikring» er 40 år. Det viser at vekterne våre er godt voksne, og at det forhåpentligvis også er beskrivende for at de trives i jobbene sine.

Permittert vekter startet eget firma
Da hun ble permittert fra sikkerhetskontrollen på Gardermoen, hadde hun allerede startet eget firma. – Permisjonen kom ikke som noen overraskelse, akkurat, sier Tonje Bruun.

Solid vekst med store prosjekter
Heikki Bruvik i Bergen økte omsetningen med nesten 40 prosent i fjor. Det er de store prosjektene som drar utviklingen for den kjedeuavhengige låsesmeden.

– I løpet av to år skal vi være minst 100 ansatte
John Christian Liavaag leder det nyetablerte vaktselskapet Stolt Security AS. Med sin 21 år lange bransjeerfaring, gleder han seg til å ta opp kampen mot de etablerte – ikke bare om vekter-kontraktene, men også oppdragene innen risiko- og sårbarhetsanalyse.

Kjøpte konkursboet: – Vi har alltid trodd på Mil Sec
Per Ove Paulsen og Bjørn Hagen er stolte og glade for tilliten og lykkeønskningene de møtes med etter etableringen av Mil Sec AS. Oppstarten i midten av mars kom som følge av at «babyen» deres gikk ned i kjølvannet av økonomikrisen i Rapp Bomek.

Vokser inn i nye lokaler
Med en årlig omsetning som nærmer seg 100 millioner kroner har StepLock Norway behov for større plass. Halvannet år etter at det svenskeide selskapet etablerte seg her til lands, er de på flyttefot.

Frir til gamle bransjekolleger for å sikre premium-biler
Morten Munch-Olsen forlot sikkerhetsbransjen til fordel for sjefsjobb i landets største bildelingstjeneste. Nå ber han tidligere kolleger om hjelp til å stoppe kriminelle som stadig utfordrer den null-profitt-baserte medlemsbedriften.

– Vokser sakte, men sikkert
GSS er i vekst og betjener i dag to alarmstasjoner i Oslo. Cato Werner Monrad, som leder vaktselskapet, gleder seg over at de har lykkes med kombinasjon av manuelle og tekniske tjenester.

Forbereder en ny hverdag med nytt selskap
Tre aktører i sikkerhetsbransjen har i fellesskap etablert et nytt selskap for å stå sterkere i markedet som åpner seg når korona-krisen er over. – Det handler om å utvikle eller avvikle. Vi velger det første, sier en av initiativtakerne.

– Snakker du over hodet på kundene dine?
– Dropp stammespråket! Du mister ikke respekt selv om du snakker så folk forstår deg. Snarere tvert imot, oppfordrer Øyvind Halnes.

Dropp AIA, EMC, MTO og RFV – snakk forståelig!
AIA. C-IED. IEMI. VBIED. Eller positivt tidsregnskap, dekningsrom, tempest, entitet. Vet du hva det betyr? Vet kunden din eller samarbeidspartneren din hva det betyr?

Sporveien har valgt leverandører
Tre vaktselskaper er tildelt til sammen fem kontrakter for vektertjenester til Sporveien de neste fem årene. Forrige anbudsrunde ble i prinsippet avgjort ut fra pris, mens Sporveien denne gang har vektlagt faglige kvalifikasjoner i langt større grad.

Samfunnssikkerhet:
Covid-19: – Når usikkerhet er det eneste sikre vi møter
Usikkerhet må angripes aktivt for å redusere konsekvenser vi blir og kan bli eksponert for.
Osman M. Ibrahim, risk manager, med fast spalte om samfunnssikkerhet.

Juss og arbeidsmiljø
Permittere grunnet korona-pandemien
Mange virksomheter har de siste ukene opplevd en endret og mer krevende økonomisk hverdag som følge av koronapandemien i Norge og store deler av verden for øvrig. andet vårt er i delvis lockdown. Store deler av norsk næringsliv er berørt. For mange virksomheter er kostnadsreduserende tiltak, som permittering, helt nødvendig.
Av advokat Solveig Haraldseth, NHO Service og Handel.

FASTE SIDER

Bransjenytt
Flere sider med bransjenyheter

Sikkerhetsmarkedet
Se nettutgaven her

Sikkerhetskalenderen
Se nettutgaven her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bladet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her


Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS