IMG_7220
IMG_7220

Nokas: – Vi er overrasket over siktelsen

– Vi er veldig overrasket over vendingen som denne saken nå har tatt, sier kommunikasjonsdirektør Ådne Mauritzen i Nokas. Politiet har siktet vekteren som hevder han ble beskutt på Blindern natt til i går for falsk forklaring.

Publisert

Ådne Mauritzen, kommunikasjonssjef Nokas. (Foto: Even Rise)

(Denne saken er første gang publisert i starten av politiets pressekonferanse 06.08.15 kl 09.00 og oppdateres videre)

Politiet vil ikke fortelle grunnlaget for at de endret vekterens status fra fornærmet til siktet. Men da de først hadde gjort det, tok det ikke lang tid før han la kortene på bordet og erkjente befatning med både skytingen og den bombelignende gjenstanden. Han har selv utløst skuddene og plassert gjenstanden i nærheten.

Det var litt før klokka tre natt til i går, onsdag, at en vekter fra Nokas hevdet han ble beskutt med fire til fem skudd på universitetsområdet på Blindern. Dette skal ha skjedd etter at han hadde ropt på to personer som løp avgårde til fots da de ble iakttatt av vekteren.

Politiet opplyste onsdag at vekterens vernevest hadde vært medvirkende til at vekteren kun ble påført små skader. I etterkant av den beskrevne skyteepisoden, ble det også funnet en bombelignende gjenstand like ved. Denne var ikke utstyrt med sprengstoff, men var ifølge politiet svært lik en ordentlig bombe.

Nokas-vekteren satt i avhør i natt. (Illustrasjonsfoto: Even Rise)

Vekteren har tidligere blitt utsatt for to overfall i sin tjeneste for Nokas. Dette var også på samme universitetsområde som episoden på Blindern skjedde natt til i går.

Den første gangen ble han knivstukket, og i november i fjor ble han angrepet med en elektrosjokkpistol og forsøkt kvalt med tau. Ingen av disse hendelsene er oppklart av politiet.

– Nokas hadde grundig debrief etter begge disse hendelsene, og har aldri hatt grunn til å mistenke at de ikke har vært reelle. Heller ikke politiet har funnet grunn til mene at hendelsene ikke fant sted slik som vekteren fremstilte det, sier kommunikasjonssjef Ådne Mauritzen i Nokas.

Powered by Labrador CMS