Vekterne som ble truet en sommerkveld i fjor ble redde. Nå er gjerningsmannen dømt for hendelsene.

Truet vektere – må i fengsel

Ved to anledninger i løpet av en times tid, kom mannen i 20-årene med alvorlige trusler mot to vektere. Nå må han i fengsel.

Publisert

Det var 17. juli i fjor at den nå domfelte mannen begynte å drikke i stedet for å dra hjem til samboeren sin. Årsaken var trøbbel i samboerskapet.

Han inntok store mengder alkohol på Vulkan i Oslo. Etter hvert ble han både full og høylytt – og en vekter ga ham beskjed om å forlate området.

– Han ble aggressiv, gikk tett innpå vekteren og uttalte at han skulle «knuse trynet hans» og «ta ham i morgen», heter det i dommen.

Det vises også til at domfelte blant annet truet vekteren med at han ikke ville klare å komme seg hjem fra jobb den aktuelle dagen.

– Fornærmede har forklart at han som vekter er vant til mye i jobben sin, men at dette var annerledes. Han ble redd og synes det var svært ubehagelig, og tilkalte politiet som etterpå bortviste domfelte fra området, slår Oslo tingrett fast.

I dommen kommer det frem at domfelte ikke forlot området, men at han heller oppsøkte en pub i utkanten av Vulkan. Der bestilte han drikke, men ble umiddelbart bedt om å forlate stedet da det viste at han ikke kunne betale.

I stedet for å gå, ble han på nytt aggressiv. På nytt ble det konflikt med en annen vekter enn førstnevnte.

– Vekteren sa til domfelte at han måtte forlate stedet. Han ble amper og gikk opp i ansiktet på vekteren – og truet med blant annet å «ta ham» og å «pynte på trynet hans», står det i dommen.

Vekteren ble ifølge dommen redd og trakk seg unna. Domfelte fulgte etter, og vekteren tilkalte hjelp fra både kolleger og politiet.

Også overfor politiet var domfelte hissig. Han ble påsatt håndjern, og under transporten inn til arresten sparket han så mye rundt seg at politiet ble nødt til å stripse føttene hans.

Oslo tingrett har funnet mannen skyldig i begge tilfellene av trusler mot de to vekterne. Straffebudet slår fast at truslene var egnet til å fremkalle alvorlig frykt.

Isolert sett mener dommerne at truslene som vekterne ble utsatt for kvalifiserer til fengsel i 30 dager. Mannen erkjenner straffskyld etter tiltalebeslutningen, men forklarer at han ikke husker mye på grunn av beruselse.

Mannen ble imidlertid så sent som i august i 2018 dømt for flere tilfeller av trusler mot politiet, samt for andre tilfeller av trusler og legemskrenkelse. Straffen den gang ble satt til 120 dagers fengsel, hvorav 60 av dem ble gjort betinget.

I og med at trusselsituasjonen på Vulkan skjedde innenfor prøvetiden etter nevnte dom, mener retten at en fellesstraff på 90 dagers fengsel er passende straff.

Domfeltes forsvarer argumenterte for samfunnsstraff fremfor soning i fengsel. Dette fant tingretten å ikke være forenlig med sakens alvor, ei heller med de tilsvarende forholdene han er straffet for tidligere.

Powered by Labrador CMS