IMG_5312
IMG_5312

Kriminalitetsreduksjon gjennom arkitektur og utforming

Hva har utforming og arkitektur med sikkerhet å gjøre? Svaret får du når NSR og Cowi om en måned arrangerer konferansen Designing out crime 2015.

Publisert

Audun Vestli og Marius Sekse, begge fra Cowi, er blant foredragsholderne under konferansen Design out crime 2015 (Arkivfoto: Even Rise).

– Vi bygger for den kommende generasjon. Skal vi være godt nok rustet til å møte morgendagens sikkerhetsutfordringer, må vi planlegge for det allerede i dag.

Det skriver Julie Indrelid som er rådgiver ved Senter for risikoreduserende design i Cowi på nettsiden til Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR).

– Arkitektur og designprinsipper som kriminalitetsreduserende virkemiddel betinger en forståelse av de bakenforliggende årsakene til kriminaliteten. Kanskje kan arkitektur også legge til rette, eller faktisk også skape, kriminalitet?

Dette spørsmålet som Indrelid stiller, og mange flere vil bli forsøkt svart på under konferansen som arrangeres i Oslo. Tema er utforming og arkitektur, sikringstiltak og løsninger.

Etter at utviklingsdirektør Birgit Farstad Larsen i Cowi og direktør Jack Fischer Eriksen i NSR har stått for åpningen, vil en rekke personer fra inn og utland bidra med foredrag: Bård Folke Fredriksen (byutviklingsbyråd i Oslo), Tommy Sørbø (kunsthistoriker og samfunnsdebattant), Paul Martin (security director), Roz Euan-Smith (IHS UK), Marius Sekse (Cowi), Anne-Catherine Gustafson og Odd Skei Kostveit (begge politiet), Julie Indrelid (Cowi), Anders Grønli (leder arbeidsgruppen NS5834, planlegging av sikringstiltak BAE), Audun Vestli (Cowi) og Osman Ibrahim (Beredskapsetaten i Oslo).

Powered by Labrador CMS