IMG_9111
IMG_9111

Delte ut sikkerhetspris for første gang i Norge

Tre aktører med bredt engasjement for sikkerhet ble i går kveld hedret med prisen «Norwegian OSPAs 2015». Prisen ble for første gang delt ut i Norge.

Publisert

Martin Gill delte i går kveld ut tre sikkerhetspriser (Foto: Even Rise)

Sikkerhetskonferansen 2015 er arena for et betydelig prisdryss sikkerhetsNorge ikke har sett maken til. I går kveld var arrangementet i regi av Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) nemlig åsted for Outstanding Security Performance Awards.

Dette er en pris iscenesatt av engelskmannen Martin Gill som innehar professorater ved flere universiteter i Storbritannia. Han har også lagt bak seg betydelige forskningsarbeider innen sikkerhet, og har begått nærmere 20 bøker. Han er også kjent fra The Security Institute. Prisen er tatt til Norge av Jon Sigurda Jacobsen i S.O.S. Security, og den administreres av NSR.

De norske vinnerne er:

Beste nye sikkerhetsprodukt: Safe4 Security Group AS for produktet (Selecta DNA)

Beste statlige sikkerhetsinitiativ: Prosjekt Grenseløs ved Odd Skei Kostveit, for initiativ og ledelse av samarbeidet mellom politi og næringsliv i pilotprosjektet «Flytende mikromerking».

Fremragende intern leder for sikkerhet: Jan Kraft i Miljødirektoratet.

I utgangspunktet skulle det deles ut priser i fem kategorier, men i de to siste ble det ikke funnet faglig tunge nok kandidater.

Det var til sammen 21 nominerte i de fem kategoriene.

Les mer om OSPA i neste papirutgave av Aktuell Sikkerhet.

Her kan du lese lederartikken fra siste Aktuell Sikkerhet som handler om OSPA.

"
Powered by Labrador CMS