Aktuell Sikkerhet 6/2020 er ute nå

Han skal fange droner med andre droner. Når noen bruker drone til å spionere eller gjøre skade, vil Tom-Inge Pedersen stoppe den og få tak i dem som står bak.

Publisert

Tom-Inge Pedersen driver firmaet Drone Protection. I Oltedal i Gjesdal har han etablert seg langt nok unna byer og flyplasser til at kan han kjøre demonstrasjoner for potensielle kunder. I år har koronaviruset stoppet utenlandske eksperter som ville komme til Rogaland for å vise frem mulighetene som finnes. Men neste år har Pedersen tro på demonstrasjoner for de norske kundene.

I Aktuell Sikkerhet 6/2020 kan du lese mer om «dronejegeren». I tillegg finner du dette:

Nytt år og nye muligheter

LEDER: «Vi håper vekternes lønns- og arbeidsvilkår blir tema i året som kommer, og at bransjen blir så transparent at ingen kan påstå at vekterne deres lønnes som de skal – uten at det er sant.»

– Service og vedlikehold er viktige satsingsområder

Svein H. Dahle og Kenneth Furesund er i ferd med å legge bak seg hektiske måneder i GK Sikkerhet. De ser frem til 4. januar når det nye selskapet Arexa kommer i drift. Der skal 19 mennesker jobbe med teknisk sikkerhet.

Kameraovervåking sikrer dyrevelferden

Når de nye veterinærbygningene på NMBU åpner, tas nærmere 150 sikkerhetskameraer i bruk for å ivareta dyrevelferd, personalsikkerhet og undervisning.

– Nytteverdien er enorm

Sikkerhetskameraene ved dyresykehuset i Ås er et like ønsket arbeidsverktøy som mye annet medisinsk utstyr. I tillegg til å sikre dyrevelferden, gir kameraene også trygghet for de ansatte.

Stolt over debut-kontrakt med Statbygg

Tekniker Vebjørn Arnesen er den medarbeideren hos Vision Security-Systems som har brukt mest tid i veterinærbygningene det siste halve året. Han har montert kamerautstyr både høyt og lavt, og kjenner byggenes rominndeling bedre enn de fleste. Antall rom teller 2.498.

Her er de første Avarn-vekterne

I Stavanger sitter de første norske vekterne i Avarn Security-uniform. Navnebyttet koster 20 millioner kroner – en tolvtedel av det som NSB og Statoil brukte på å bytte navn.

Utvikler spesialtilpassede løsninger

Sørlendingen Kai Magnus Hasla Nymann satser på kundetilpassede kameraløsninger i sitt relativt unge firma; Seeall AS.

– Ansatte var forberedt på en evakueringssituasjon

Kort tid etter at Covid-19 spredde seg som ild i tørt gress her til lands, rykket Frode Wold opp som sikkerhetssjef i Posten Norge. Etter den tid har han og kollegene hver dag kjempet mot pandemien – og samtidig klart å få brev og pakker frem.

– Svært sårbare nå som juleposten skal frem

I midten av november hadde Posten Norge hatt 63 registrerte korona-smittede siden sykdommen kom til Norge. Noen av dem har vært alvorlig syke og lå i perioder i respirator.

God hjelp av kameraanlegg med kundevarsling

Perry & Williams Caravan investerte i et overvåkingsanlegg de opplevde som null verdt. Etter å ha kontaktet en lokal sikkerhetsleverandør åpenbarte en ny verden seg; med klare bilder og muligheter de ikke ante eksisterte.

– Snakker lokalt, handler sentralt

– Konsernene sier at de er distriktenes venner, men bruker ikke lokale vaktselskaper. Petter Bjørheim i Vaktcompaniet er klar for en allianse med partnere over hele landet.

Først med ny generasjon

Nøkkelen åpner de riktige dørene, men den lar deg også ta utskrifter eller kjøpe kaffe. Kontorfellesskapet Fomo på Forus fikk det de trengte, selv om de ikke helt visste hva det var.

Lager trusselvurderinger i luksus-strøk

Munnbind gjør det vanskelig å identifisere butikktyver. Det erfarte nylig en butikk i Oslos mest eksklusive handleområde da varer for flere hundre tusen kroner ble stjålet. Roger Stubberud analyserer nå jevnlig trusselbildet i og rundt «Oslo fashion district».

Aktuell Sikkerhet

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bladet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Fra lås og beslag til komplette løsninger

Certego i Norge forbedret driftsresultatet med ti millioner kroner fra 2018 til 2019. Overgangen fra tradisjonell låsesmedvirksomhet til totalleverandør innen sikkerhet er hovedårsaken til den positive utviklingen.

Covid-19: Fra statisk til dynamisk innsikt – Erfaringer fra mobilitetsdata

Innsikt i befolkningens mobilitet bidrar til mer effektivt og kunnskapsbasert arbeid med samfunnssikkerhet og beredskap. Aktiv bruk av mobilitetskilder innen hele samfunnssikkerhets- og beredskapsfeltet er fremdeles et umodent område.
Osman M. Ibrahim, risk manager, med fast spalte om samfunnssikkerhet.

Streikebryteri

Under en streik er frontene steile og interessemotsetningene mellom arbeidsgiver og arbeidstakersiden store. Ofte fremsettes det beskyldninger om streikebryteri. Mange av oss har en formening om hva streikebryteri er for noe, men arbeidsgiversiden og arbeidstakersiden er også ofte uenige. Hva er egentlig streikebryteri og hva er konsekvensene av det?
Advokat Tonje Thue Width i NHO Service og Handel

FASTE SIDER

Bransjenytt
Flere sider med bransjenyheter

Nytt om navn
Nyheter om folk i bransjen

Sikkerhetsmarkedet
Se nettutgaven her

Sikkerhetskalenderen
Se nettutgaven her

Powered by Labrador CMS