Årets første Aktuell Sikkerhet er ute nå

NYTT NYMMER: Foreningen Norske Låsesmeder har aldri hatt så stor deltakelse på sitt Låsesmedtreff som de hadde i år. Dette og mye mer kan du lese om i årets første Aktuell Sikkerhet.

Publisert

I Aktuell Sikkerhet 1/2018 kan du lese om følgende:

LEDER

Leder: Avgjørende med lokal oppfølging
«Vår bønn til Politidirektoratet er at de følger opp avtalen tett – lokalt i hele Norge, slik at vi i fremtiden får en enhetlig praksis landet rundt. Det kan ingen påstå at sikkerhetsbransjen har vært bortskjemt med fra politiets side frem til nå.»
Les lederen her

ADGANGSKONTROLL

Tilbake etter 25 år for å løfte salget
Odd Jubal-Andersen & Co. AS øker satsingen innen adgangskontroll, og har ansatt låsesmed Ola Degerdal for å få fart på salget. Familiebedriften, som i fjor omsatte for 22 millioner kroner, er fra før landets største innen porttelefoni.

PERSONVERNFORORDNINGEN

Datatilsynet: – Nå haster det!
Personvern blir standard, og opplysninger om personer skal beskyttes bedre. – Det haster! understreker datatilsynssjef Bjørn Erik Thon.

– EU-forordningen bedrer sikkerheten
Det er dyrt, det er komplisert, og det bør få deg til å juble. Nye EU-krav betyr at alle må ha bedre kontroll på dataene sine. – Positivt for den som er opptatt av sikkerhet, mener Bjørn Søland.

TEKNIKK

Nye produkter skal gi vekst
Teletec-leder Gyrd Noem har ambisjoner om å øke antall ansatte i løpet av 2018. I disse dager lanseres smarthus-alarmen NookBox som forventes å løfte selskapet til nye høyder.

Fra vakt til lås
Rolf Gunnar Reisænen vil utvikle Certego til å bli landets fremste låsesmed innen teknologiske løsninger. Om få dager overtar han lederjobben i selskapet med 19 avdelinger og en halv milliard kroner i omsetning.

LÅSESMEDTREFF

530 deltok på bransjesamling
Foreningen Norske Låsesmeder har aldri hatt så stor deltakelse på sitt Låsesmedtreff som de hadde i år. Hele 530 spesialister i faget hadde funnet veien til det årlige arrangementet på Lillehammer.

Feirer 20­-årsjubileum: – Nøkkelen til suksess ligger først og fremst i et godt arbeidsmiljø
Ingeborg Beslag & Låssystemer har en offensiv vekststrategi og 20-årsjubilanten passerer snart 20 ansatte. På tross av trenden i bransjen, velger gründeren fortsatt å stå på egne bein.

HØYSIKKERHET

– Prestisjeprosjekt vi er stolte av
Securitas bidrar med sikkerhetsløsninger for over 55 millioner kroner til landets hittil største fengselsprosjekt. – Det bekrefter at vi er skodd for å levere på absolutt øverste nivå innen teknisk sikkerhet, sier salgsdirektør Stein Kjetil Sveen.

FACILITY MANAGEMENT

– Bygger partnerskap
I 26 år har André Thomsgård jobbet i sikkerhetsbransjen, vesentlig i salgsfremmende funksjoner. Nylig begynte han i FM-selskapet Coor – og ble dermed over natta en betydelig kunde av sin tidligere arbeidsgiver.

#METOO

To varslingssaker i Nokas
Nokas har de siste årene hatt to varslingssaker, men ingen i kjølvannet av #metoo-kampanjen. Securitas vil på generelt grunnlag ikke svare, fordi de anser alle typer varslinger som personalsaker.

FYSISK SIKRING / TEKNIKK / VAKT

Luksus-strøk vil betale for pullerter
Promenaden Fashion District vil investere flere millioner kroner i pullerter for å regulere biltrafikken i landets mest luksuriøse handelsstrøk. Både nødetater og operatører i en døgnbemannet vaktsentral skal betjene pullertene som kommer til å stenge flere offentlige gater.

SECURITY DIVAS

Hacket på et halvt minutt
«Årets leke» i Norge har fått plass på spionmuseum. På Security Divas-konferansen ble den hacket på under et halvt minutt.

SAMFUNNSSIKKERHET

Historisk signering med politiet
Politidirektør Odd Reidar Humlegård og NHO-sjef Kristin Skogen Lund signerte nylig intensjonsavtalen som skal styrke samarbeidet mellom politiet og sikkerhetsbransjen i Norge.

KRIMINALIET OG SIKRING

Angrep pågår kontinuerlig
Samtlige offentlige vurderinger karakteriserer den digitale trusselen som høy, og mener at angrep pågår kontinuerlig.
Artikkelen er skrevet av Arne Røed Simonsen, seniorrådgiver i NSR.

JUSS OG ARBEIDSMILJØ

Sykmeldinger digitaliseres
Fra 15. januar 2018 må ale arbeidsgivere hente ut sykmeldinger og sykepengesøknader i Altinn.
Artikkelen er skrevet av advokat og HMS-rådgiver Kirsti Stokland i NHO Service.

SAMFUNNSSIKKERHET

Samfunnets kritiske funksjoner ­ viktig bidrag i analysearbeid
ROS-analyser bidrar til å frembringe (predikerer) et statisk risikobilde over hva som kan inntreffe, mens det vi i grunn står overfor er et dynamisk risikobilde, fordi interne og eksterne faktorer kan endre forutsetninger for risikobildet.
Osman M. Ibrahim, risk manager, har en fast spalte om samfunnsikkerhet.

FASTE SIDER

Bransjenytt
Flere sider med bransjenyheter

Sikkerhetsmarkedet
Se nettutgaven her

Sikkerhetskalenderen
Se nettutgaven her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bladet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om  sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS