Innhold fra annonsør

– Installasjonskostnaden er halvert

H & M har hittil i år installert skybasert adgangskontroll i fem butikker. Sikkerhetssjef Jon Stavnsborg ser store økonomiske fordeler, og håper at kjedens 130 butikker i Norge og på Island utstyres med Salto KS i løpet av noen år.

Publisert

Reportasjen er et redaksjonelt produkt fra papirutgaven, publisert på betalt plass i nettutgaven.

– Anlegget er billigere enn vi er vant til, og betydelig tidsbesparende for våre ansatte. Det gjelder spesielt de som administrerer adgangskontrollsystemet i hver enkelt butikk.

Det sier Jon Stavnsborg. Han ble i januar ansatt som sikkerhetssjef for H & M (Hennes & Mauritz) i Norge

og Island. Før den tid var han compliance manager i kjedens sikkerhetsavdeling for de samme landene.

H & M har, foruten de tradisjonelle H & M-butikkene, disse forretnings-konseptene: Monki, Weekday, H & M Home, Cos, & Other Stories, Afound og Arket i sin portefølje.

– Adgangskontroll-anlegg er ikke billig, men jeg har erfart at vi nå betaler omtrent samme pris for komplett installasjon i to butikker som vi tidligere betalte i en. De nevnte butikkene har tilnærmet samme størrelse og like mange dører. En slik erfaring gjør det enkelt å satse på Salto KS som adgangskontroll-system også i våre øvrige butikker, sier Stavnsborg.

Lite kabling

– H & M er hele tiden i utvikling. Butikker etableres og flyttes, og vi driver kontinuerlig fornyelse. En av fordelene med Salto KS er fleksibiliteten som muliggjør gjenbruk av komponentene. De kan enkelt demonteres og brukes opp igjen i andre lokaler. Det er viktig for oss å velge bærekraftige løsninger som ivaretar miljøet, og som gir økonomiske fordeler. I så måte er gjenbruk av Salto-komponentene et godt bidrag. Når Monki og Weekday i Karl Johan flyttes for en toårig rehabiliteringsperiode, så tar vi med Salto-anlegget til de midlertidige lokalene. Systemets reduserte behov for kabling gjør dette ekstra enkelt, sier han.

Før H & M tidligere i år valgte å prioritere Salto Systems i sine dørmiljøer, har de brukt mange forskjellige mekaniske og elektroniske løsninger.

– Uten å si noe galt om systemene vi har brukt, og som vi fortsatt bruker mange steder, tør jeg påstå at samtlige er krevende å administrere. Salto har foreløpig ikke utfordret oss med byråkratiske prosesser eller kostbare endringer, sier han.

– Den trådløse muligheten Salto KS gir, er økonomisk og miljømessig gunstig. Ingen av de systemene vi bruker fra før er helt trådløse, legger han til.

– En ny verden

Utenfor & Other Stories i Bogstadveien i Oslo, viser Jon Stavnsborg hvordan han kan låse opp og igjen butikkens inngangsdør ved hjelp av sin egen telefon.

– Salto-appen gjør det mulig å fjernbetjene låssystemet fra hvor som helst. Som sikkerhetssjef er det viktig å ha den muligheten, sier han – og legger til:

– De ansatte bruker brikker for å låse opp og igjen dører. Kjedens sikkerhetsavdeling og låsesmeden gir adgang via KS-systemet, og vi kan lett slette enkeltbrikkers adgang hvis de er på avveie eller ikke lenger skal ha tilgang.

– Dette er i seg selv ikke revolusjonerende, men sammenlignet med våre tidligere systemer er det en ny verden. Salto KS har alt vi trenger, og vi føler at både Salto og installatøren Sikkerhetsteknikk AS kan sitt fag, sier Jon Stavnsborg.

– Vi mener Salto KS er godt egnet for butikkdrift med sine mange elektroniske løsninger. Man plasserer trådløse accesspunkter strategisk for å nå flest mulig dører. Disse blir da online med administrasjonssystemet som gjør at man enkelt kan legge til og slette brukere.

Accesspunktet kan sende og motta informasjon via trådløst nett, kablet nettverk eller GSM, sier daglig leder Erik Brekke i Sikkerhetsteknikk.

Powered by Labrador CMS