Holars1

Økte sikkerhetsinvesteringene med 200 millioner kroner

Økt bevissthet i kjølvannet av 22. juli-angrepene førte til at omsetningen i sikkerhetsbransjen økte med 200 millioner kroner i fjor. Størst var veksten innen teknikk, som kameraovervåking og adgangskontroll.

Publisert

(Illustrasjonsfoto)

Sikkerhetsbransjen som er organisert i NHO Service nådde nye høyder i fjor. I den nyeste papirutgaven av Aktuell Sikkerhet sier fagsjef Runar Karlsen at den totale omsetningen endte på cirka 7,7 milliarder kroner i det første hele driftsåret etter bombeeksplosjonen i Regjeringskvartalet og massedrapet på Utøya.

– Det er innen teknikk det store utslaget har vært. Virksomheter i denne delen av bransjen har hatt en god vekst på cirka åtte prosent, sier Karlsen.

Til Aktuell Sikkerhet forklarer han veksten med at terrorangrepet bidro til mange erkjente å ha slurvet med sikkerheten over tid. 22. juli-hendelsene fikk flere til å ta grep som skulle vært tatt for lenge siden.

– Det er en kjensgjerning at mange kameraer og alarmer ikke fungerte, enten fordi de var utgått på dato eller manglet vedlikehold. Vår oppfatning er at fornuften seiret da både private og offentlige forsto hvilke trusler også Norge sto overfor. Dette gjorde at trusselvurderinger og ROS-analyser ble satt på dagsorden, noe som resulterte i tunge investeringer i nytt utstyr, samt oppgradering og vedlikehold av eksisterende, sier Karlsen til Aktuell Sikkerhet.

Teletec Connect er et av selskapene som har opplevd vekst de siste årene. I 2010 omsatte de for drøye 22 millioner kroner. Året etter steg omsetningen til 31 millioner kroner, noe de overgikk i 2012. Daglig leder Vidar Lippestad forklarer at veksten hovedsakelig kommer fra salg av ITV-anlegg, men også blant annet adgangskontroll.

– Og vi konstaterer at veksten fortsetter i 2013, sier han.

Politiinspektør Per Olaf Torkildsen ved Politihøgskolen sier onsdag morgen til NRK Dagsnytt at politiet stadig oftere får meldinger om trusler. Denne utviklingen fører til mer oppmerksomhet rundt for eksempel vakthold.

– Det er en gradvis utvikling ved at man stadig blir mer profesjonell både med tanke på vurderinger, men også i forhold til de sikkerhetstiltakene man har, det være seg adgangskontroll eller andre typer tekniske hjelpemidler, samt det fysiske vaktholdet det er lett å se fra utsiden, sier Torkildsen til NRK Dagsnytt.

Mer om denne saken kan du lese i papirutgaven av Aktuell Sikkerhet.

Her kan du høre radiointervjuet med Torkildsen.

"
Powered by Labrador CMS