Stian Sæther (t.v.) flytter over sporene på Oslo S, fra Bane NOR og til HRP i Barcode. Der blir han direktør for beredskap og kontinuitet. Her sammen med sikkerhetsdirektør Carl-Axel Hagen.

Fra Bane NOR til HRP

Stian Sæther er ansatt som direktør for beredskap og kontinuitet i HRP. Han kommer fra stillingen som fagleder for samfunnssikkerhet i Bane NOR.

Publisert

RESSEMELDING:

Det er alltid morsomt når du får førstevalget ditt når en skal bygge noen nytt, sier sikkerhetsdirektør Carl-Axel Hagen.

Han er godt i gang med å bygge sikkerhetsavdeling i HR Prosjekt AS (HRP). Den består av tre fagavdelinger:

Fysisk sikkerhet og analyse, beredskap og kontinuitet og informasjon- og cybersikkerhet.

– Beredskaps og kontinuitetsplanlegging vil være en av de tre hovedpilarene i vårt sikkerhetstilbud. Og nettopp på dette feltet er det mange organisasjoner som har fått prøve seg skikkelig siden 12. mars i år. Brått var det norske samfunnet i en situasjon ingen hadde forutsett før det smalt. Det er i slike situasjoner at det er viktig at en har et godt og innøvd planverk som kan møte det uventede, enten det er en pandemi eller noe annet uforutsett, sier Hagen, og legger til:

– Langt fra alle bedrifter og organisasjoner i Norge er av en slik størrelse at de kan ha egne sikkerhetsavdelinger. Fra 1. oktober er Stian Sæther på plass i HRP, og vi kan som selskap tilby beredskap- og kontinuitetsplanlegging på høyt nivå.

Sæther har ifølge Hagen lang erfaring innen sikkerhetsrådgiving og beredskapsplanlegging. Til tross for at han bare er 31 år, har trønderen allerede rukket å legge bak seg jobber som blant annet objektleder, sikkerhetsleder og fagleder innen samfunnssikkerhet i både privat og offentlige virksomheter.

I tillegg har Sæther 12 års ansiennitet fra Forsvaret samt en sivil utdannelse innen beredskap og krisehåndtering.

Han gleder seg til å komme i gang i HRP:

– For det første synes jeg HRPs visjon om å være Norges viktigste samfunnsbygger er en givende visjon å få være en del av, samt å få være med å støtte opp under. Så må jeg jo være så ærlig å si at det å få muligheten til å være med å bygge opp noe nytt innenfor et fagfelt jeg virkelig brenner for, med ekstremt kompetente kolleger og med den seriøsiteten i satsningen som HRP utviser, det er en veldig spennende og motiverende utfordring.

– De siste årene har jeg vært så heldig å få jobbe i et knallsterkt fagmiljø med utrolig fine folk og svært spennende utfordringer i Bane NOR. Men nå ser jeg fremover og gleder meg veldig til å møte mine nye kolleger og starte oppbyggingen av det som skal bli Norges fremste leverandør av helhetlige sikkerhetsrådgivning, sier Sæther.

Her kan du lese hvem HRP rekrutterte fra DNB til stillingen som fagdirektør for fysisk sikkerhet og analyse:

Powered by Labrador CMS