OSL Gardermoen

Adecco trolig ute av OSL Gardermoen

Adecco Airport Security A/S mister trolig oppdraget med sikkerhetskontroll på Gardermoen, skriver Romerikes Blad.

Publisert

Etter en anbudsrunde er G4S innstilt som nytt kontrollfirma, ifølge ubekreftede opplysninger. Onsdag ble sikkerhetskontrollørene på Gardermoen orientert om innstillingen, som skal behandles av styret i Avinor i slutten av neste uke. Etter det Romerikes Blad erfarer, har G4S inngitt et anbud som ligger vesentlig lavere enn Adeccos. G4S omfatter blant annet det tidligere vaktselskapet Falken og Falck.

Berører 800 sikkerhetskontrollører

- Vi er blitt orientert om utviklingen i saken på Gardermoen, sier hovedtillitsvalgt Svein Engelstad i Adecco Airport Security til avisen. Det som nå foreligger, er bare en innstilling, men dersom den blir tatt til følge, vil dette berøre omkring 800 sikkerhetskontrollører på Gardermoen. Et eventuelt skifte skal tre i kraft fra rundt 1.mars, sier Engelstad.

Trenger flere sikkerhetskontrollører

- Situasjonen er for øyeblikket den at G4S ikke kan skaffe 800 nye sikkerhetskontrollører på hovedflyplassen. Det er ingen bedrift i dette landet som makter dette. Dermed går vi ut fra at dagens kontrollører kan gå fra Adecco og over til det nye selskapet, dersom det nå blir en endring i kontrakten. Vi for vår del må bruke tiden fram til 1. mars på en effektiv måte og sørge for at færrest mulig av dagens sikkerhetskontrollører blir uten arbeid. Vi er selvsagt spent på hvilken linje G4S kommer til å legge seg på hvis de blir de nye aktørene. Uansett må vi takle dette på et profesjonelt vis, og en forandring må selvfølgelig ikke gå ut over de viktigste aktørene på Gardermoen, nemlig de reisende, sier Engelstad til avisen.

Ingen kommentar

Verken kommunikasjonssjef Maria Conradi i G4S Security Services eller administrerende direktør Rolf Gunnar Reisænen, leder for vaktvirksomheten i selskapet, ønsker å svare på om G4S har lagt inn anbud på sikkerhetskontrollen på Gardermoen.- Ingen kommentar, sier Reisænen til Romerikes Blad.(rb.no)

"
Powered by Labrador CMS