Sporingsenhet T.E. Hillestad

Billige overvåkningsenheter kan misbrukes

Små sporingsenheter for å følge bevegelser til biler og personer fås kjøpt på nettet for et par tusenlapper og kan selvsagt friste både ektefeller, arbeidgivere og andre for å følge med på hva du gjør.

Publisert

GPS baserte sporingsenheter kan være til stor nytte i mange sammenhenger. For eksempel for å holde orden på logistikken i et budbilfirma, eller lage kart over dine reiser i ferien. Kan misbrukes Det finnes flere fornuftige anvendelser. Dette gir også mulighet for misbruk. I disse enhetene lagres data som forteller ektefellens eller barnas bevegelser siste uke ned til 2,5 meters nøyaktighet. Det kan også være arbeidsgiver som følger med hvor sine sjåfører tar pauser.

Må informere

Lovverket på dette området er helt klart. Blir du overvåket med kamara eller slike enheter skal du ha god informasjon om dette på dette på forhånd. Dersom det er tvil om løsningen som benyttes er lovlig kan du søke hjelp hos tillitsvalgte, Datatilsynet eller hos NorSIS.

Søk råd

Dersom du har mistanke om, eller vet at slik virksomhet foregår, så ta dette opp med den du har mistanke til. Hvis ikke dette er avklarende, ta det opp med tillitsvalgte.Sporingen kan være et nyttig verktøy dersom hensikten er riktig. Da er det heller ingen grunn til ikke å melde fra til den som blir sporet. Husk at det har vedkommende krav på.

Mer informasjon kan du finne på nettstedene til NorSIS eller Datatilsynet .

Kilde: NorSIS

"
Powered by Labrador CMS