pistol-ill.clbx

- Bruker barn og unge for å skjule våpen

De organiserte gjengene i Oslo har våpen i mengder. I løpet av det siste året har politiet beslaglagt 55 skytevåpen hos gjengmedlemmer. I alt er 530 kontroller av personer med tilknytning til gjengkriminalitet gjennomført det siste året. Det som i særlig grad bekymrer politiet, er at gjengene bruker barn og ungdom til å skjule eller oppbevare våpnene.

Publisert

- Gjengene er kyniske. De bruker barn og unge i sin planlegging. Vi har eksempler på at ungdom på 19-20 år har fått overlevert en veske eller bag som de helst ikke skal vite hva inneholder. I noen tilfeller har dette dreid seg om våpen. Den som mer eller mindre intetanende da oppbevarer disse, får for eksempel 10.000 til 20.000 kroner for jobben, sier lederen for gjengprosjektet, politioverbetjent Eirik Jensen, til NTB. Maskinpistoler På en pressekonferanse tirsdag hadde politiet lagt fram 25 av de 55 våpnene som var beslaglagt i løpet av det siste året. Pistoler av typen Glock og Beretta, revolvere av merkene Zastava og Smith & Wesson og til maskinpistoler som UZI og Carl Gustav lå på bordet som et synlig bevis for at gjengene har et kraftig og assortert våpenarsenal.

- Mange av våpnene vi har beslaglagt, er tidligere armévåpen. Noen våpen kan også ha blitt brukt i Forsvaret, sier Jensen.

- Hel tydelig er det at det har florert med våpen hos gjengene, sier han. Våpen til all slags bruk. Færre skyteperioder

Selve startskuddet for planleggingen av aksjonen mot gjengene ble gitt etter skytingen mellom to av gjengene på Aker Brygge 20. august i fjor.

Visepolitimester Hans Halvorsen i Oslo politidistrikt mener gjengprosjektet har vært vellykket, og begrunner det med at det har vært færre skyteepisoder der organiserte kriminelle har vært involvert.

- Jeg mener vi allerede kan si at vi har fått en tryggere by. Det har vært en riktig satsing i Oslo å gå hardt ut mot gjengene, sier Halvorsen til NTB.

(Kilde: Siste.no/ANB-NTB)

Powered by Labrador CMS