T-bane S Trond

Elendig sikkerhet

T-banetunnelen mellom Majorstuen og Stortinget har lenge vært kritisert for dårlig sikkerhet. Dårlige evakueringsmuligheter gjør at en ulykke vil kunne få svært alvorlige følger. Lokale politikere fra et bredt utvalg partier er lut lei av å vente på utbedringer.

Publisert

Under et folkemøte har det igjen fremkommet at tunnelen ikke er sikker. Ole Malmsten (Frp) mener tunnelen er i elendig befatning og at det er uforsvarlig at oppgradering først vil skje gjennom Oslopakke 3.

Liv Undem (SV) fikk allerede under et innringningsprogram i 2004 vite at daværende informasjonssjef i Oslo Sporveier ikke ville sette sine egne barn på T-banen mellom Stortinget og Majorstuen.

Siden da er det gjort enkelte småjusteringer, blant annet med å få lys ordentlig på plass, men dette gjør likevel ikke at tunnelen holder de sikkerhetsmessige kravene, mener hun.

Tungvinn evakuering

– Om det skulle oppstå et ras eller en brann midt i tunnelen, er det én kilometer hver vei for å komme seg ut. I tillegg er det såpass trangt at reisende med barnevogner ikke hadde hatt sjanse til å komme seg ut, tilføyer Malmsten.

Arbeidet med området burde startet for lenge siden, mener han, spesielt når det er fare for de opp mot 100 000 reisende på T-banen hver dag.

Vanskelig å få folk i tale

Malmsten opplever det som vanskelig å finne frem og få kontakt med de rette personene i Sporveien.

– Hvilke personer som har med utbyggingen å gjøre, endres ofte, eller så henvises vi videre, sier han.

Tunnelen ble bygget for snart et århundre siden. Den er dimensjonert for mindre trafikk enn det som finnes i dag.

Mener tunnellen er sikker

– Det er penger til vedlikehold og opprustning av denne tunnelen i Oslopakke 3. 850 millioner kroner er bevilget til tunnelen, sier byråd for Samferdsel- og miljø, Petter N. Myhre (Frp). Han vet at tunnelen trenger vedlikehold, men mener likevel at den er trygg å ferdes i.

– Jeg har ikke fått noen innvendinger fra faglig hold på at denne tunnelen ikke er sikker.

Les mer: Lokalavisen Frogner St. Hanshaugen

"
Powered by Labrador CMS