7-Eleven-kiosken blir ranet (Illustrasjon: Dag Størseth)

Få butikker i Bergen er ranssikret

Få butikker og kiosker i Bergen er sikret mot ran. De siste månedene har det vært åtte ran i byen.

Publisert

De siste månedene har det vært en rekke ran mot butikker, bensinstasjoner og kiosker i Bergen, melder nrk.no. I Oslo er mange forretninger ranssertifisert gjennom ordningen Sikret mot Ran. I Bergen er det få.- Det er få som deltar i ordningen i Bergen, sier sikkerhetskoordinator Tor Martin Bjerke i Handels- og servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH).

"

Sikkerhet og ettervern

For å bli godkjent som ranssikret butikk, må butikken gjennomføre flere sikkerhetstiltak og inspiseres av politiet, som til slutt gir godkjenningen. Butikkene plikter seg også til å drive ettervern for ansatte som blir utsatt for ran.

Bergen lenge vært spart for ran

- Bjerke tror grunnen til Bergens fravær i ordningen, er at byen tidligere ikke har vært rammet av så mange ran. Derfor har heller ikke butikkeiere sett nødvendigheten av det.

Ingen forsikring

Det er likevel ikke en forsikring, ifølge Bjerke.- Selv om forretningen ikke har blitt utsatt for ran tidligere, er ikke det en forsikring. Alle som håndterer kontanter, kan bli utsatt for ran.

God effekt av å være sikret mot ran

Seksjonsleder Tove Lian Matiesen ved Vold- og sedelighetsseksjonen i Hordaland politidistrikt tror ordningen med ranssikring har en god effekt.- Jeg tror helt klart det er en fordel for butikker, kiosker og bensinstasjoner å være med her, sier Lian Matiesen.(nrk.no)

Les mer om hvordan du kan sikre deg mot ran her: Sikret mot ran

"
Powered by Labrador CMS