Fengsel S cb578194

Flere skal sone i hjemlandet

Justis­mi­nis­ter Knut Stor­berget (Ap) er på europa­turné for å sikre sonings­avtaler for uten­landske kri­mi­nel­le dømt i Norge.

Publisert

Storberget vil ha soningsavtaler med alle europeiske land som et viktig ledd i kriminalitetsbekjempelsen.

Justisministeren har så langt i høst møtt 11 europeiske kolleger på sin rundtur til foreløpig sju land. Ytterligere fem land skal besøkes om kort tid. Russiske myndigheter har åpnet for soning i hjemlandet for kriminelle som får sin dom i Norge.

Storberget vil i november besøke Litauen for å få til en tilsvarende avtale der. Ifølge justisministeren har Norge hatt opptil 160 litauere bak lås og slå. Nå sitter 27 litauere i norske fengsler.

For tiden soner 100 europeere dommer på minst halvannet års fengsel i Norge. Hittil i år er 20 utlendinger sendt til soning i hjemlandet mot seks i hele fjoråret. Potensialet er stort og vil bety en nettogevinst fordi det er langt flere utlendinger i norske fengsler enn nordmenn fengslet i utlandet.

– Det er viktig å få de innsatte hjem, også av hensyn til rehabilitering og fordi vi vet en rekke innsatte skaffer seg kontakter bak murene for planlegging av mer kriminalitet, sier Storberget.

Kilde: http://www.siste.no/Innenriks/krim/article3086554.ece

"
Powered by Labrador CMS