Anonym vekter

Foreslår ny standardavtale for vektertjenester

Et forslag til ny norsk standardavtale for kjøp av vektertjenester er nå ute til høring.

Publisert

- Behovet for en ny norsk standard for innkjøp av vektertjenester er stort, sier sikkerhetskoordinator Thor Martin Bjerke i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) til Aktuell Sikkerhet.

Bjerke er en av elleve medlemmer i komiteen som har utarbeidet forslaget til den nye standardkontrakten. Denne komiteen er bredt sammensatt av representanter fra sikkerhetsbransjen. Forslaget er nå ute på høring, Komitéleder er Stein Johnsen fra SBL, nå NHO Service.

Etter initiativ fra NHO Service

Det var også NHO Service som i begynnelsen av året tok initiativet til kontrakten, som de ønsket å videreutvikle til en norsk standard. NHO Service mener at en standardavtale kan bidra til ryddigere kontraktsforhold i sikkerhetsbransjen. NHO Service gikk derfor videre til Standard Norge med forslaget.Formålet med forslaget er å få til et utfyllende sett med bestemmelser, som på en ryddig måte regulerer forholdet mellom oppdragsgiver og leverandør av manuelle vakt- og sikkerhetstjenester. I tillegg er det også laget en egen avtaleblankett, der partene kan beskrive de ulike forholdene som knytter seg til den enkelte kontrakten. Forslaget har høringsfrist 20. desember.

Powered by Labrador CMS