Brennende-senter

Het åpning av Starum Kurs- og sikkerhetssenter

Starum Kurs- og sikkerhetssenter (tidligere HMS-senteret) på Toten ble nyåpnet i går. De ønsker å være et kurssenter innenfor sikkerhetsfag, teamutvikling og lederutvikling. Sammen med nåværende og fremtidige samarbeidspartnere og kunder, ble det en brennende åpning.

Publisert

De oppmøtte fikk selv erfare fra brannscenen i auditoriet hvor fort en brann kan spre seg i en helt vanlig gardin. Daglig leder ved sikkerhetssenteret, Jan Wehrmann, sier han ønsker kursdeltakere skal gå hjem med kompetanse som de både kan bruke i jobb og hjemme. - Målsettingen til senteret er å analysere hvilke uønskede hendelser som kan oppstå på egen arbeidsplass, i hjem og på fritiden. Vi skal kjenne hvilke tiltak som bør iverksettes for å hindre uønskede hendelser, og kunne utføre riktige akuttiltak dersom eller når uønskede hendelser likevel oppstår. For det gjør det. Hele tiden. Vi skader oss for 27 milliarder årlig, særlig når vi har fri, sier Wehrmann.

Privat eid

Eier av senteret er Håkon Edland, Edland as, et selskap som gjør eiendoms- og finansinvesteringer. - Jeg så potensialet i dette senteret og synes det er viktig å satse på det lokale næringslivet, sier Edland.

Ordfører i Østre Toten, Hans Seierstad, foretok den offisielle åpningen og han er full av lovord om det nyåpnede senteret. - Sikkerhet er noe en ordfører tenker mye på. Starum er et flott område på Toten og gir en unik mulighet for å bygge opp noe solid ved dette senteret, sier han.

Flere aktører

Sammen med Kurs- og sikkerhetssenteret holder Sivilforsvaret og Norsk Hestesenter til på Starum. Både Wehrmann, Edland og ordføreren håper de alle kan spille på lag slik at området vokser og kulturlandskapet blir bevart. I tillegg har senteret har to faste samarbeidspartnere. - Østre Toten Brannvesen tar seg av den tekniske gjennomføringen ved brannøvelser. Og Toten selskapsmat har kjøkkenet sitt på senteret hvor de lager maten til alle kursdeltakere og gjester. Dette er en del av suksessfaktorene, i tillegg til at vi skal ansette et faglig dyktig instruktørkorps, få solide samarbeidsavtaler og store brukere, sier Wehrmann.

Praktisk trening

Jan Wehrmann forteller at de har en flott treningsarena hvor de kan gjennomføre virkelighetsnære øvelser innen sikkerhet og beredskap, samt gjennomføre møter og kick offs med faglig innhold.- Siden senteret først startet opp i 1987, har over 50 000 personer gjennomført praktisk trening der. Målet er at det skal være folk her hver dag gjennom hele året. Les mer om tilbudene ved Starum Kurs- og sikkerhetssenter på deres egne nettsider.

"
Powered by Labrador CMS