Antiterrorpoliti

Kommandosentral mot terror lammet

Kabelbrannen på Oslo Sentralstasjon slo ikke bare ut togtrafikken. Også Norges nasjonale kommandosentral for kriser og terroranslag ble berørt, melder NRK.

Publisert

Kommandosentralen ligger i 5. etasje i Sentrum politistasjon i Oslo. Fra denne sentralen skal politidirektør Ingelin Killengreen og hennes stab koordinere innsatsen ved et eventuelt terrorangrep mot regjeringsmedlemmer og vitale samfunnsfunksjoner. Politidirektøren bekrefter overfor Dagsavisen at stasjonen ble berørt da det brant i kabler under Oslo S natt til onsdag. Hun sier det er tøft når sentrale systemer faller ut, men mener likevel at det ikke var grunn til uro. - Både alarmtelefonen (112) og sambandet virket, og dermed var det jo bare å jobbe på gamlemåten, mener hun.

Gamle samband virket

Stasjonssjef Bjørn Hansen mener imidlertid at beredskapen ved sentralen var dårligere enn ønsket.- Jeg legger ikke skjul på at beredskapen fra denne ulykken inntraff rett etter midnatt og fram til i formiddag var dårligere enn ønsket, sa han til NRK onsdag.Fremskrittspartiets justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen betegner saken som svært alvorlig. Samtidig avviser han at det er for dyrt å sikre reservestrøm.- Hvordan skal vi kunne si: Dessverre, det gikk 50 menneskeliv, men vi hadde ikke råd til å sikre strømmen, for det er for dyrt for oss, undres han. (NRK)

Powered by Labrador CMS