Flysikkerhet

Kongressen har vedtatt ny antiterrorlov

Den amerikanske Kongressen har vedtatt en ny antiterrorlov som innebærer flere sikkerhetstiltak i stater og byer der trusselnivået anses som høyt.

Publisert

Lovforslaget inneholder flere av de samme anbefalingene som ble lagt fram av granskningskommisjonen som tok for seg sikkerhetssituasjonen i landet etter 11. september 2001.

Trusselnivået avgjør hvor tiltakene settes inn

Forslaget må signeres av president George W. Bush før loven kan tre i kraft, og ifølge Det hvite hus er det noe presidenten kommer til å gjøre. Seks år etter terrorangrepene 11. september, og tre år etter at granskningskommisjonen kom med sine anbefalinger, har Kongressen endelig sluttet seg til det de etterlatte har sagt hele tiden, sier demokraten Bennie Thompson. Ifølge det nye lovforslaget skal trusselnivået være med på å avgjøre hvilke stater og byer som skal få mest penger til sikkerhetstiltak.

All last på passasjerfly skal skannes

Forslaget innebærer også at det innen tre år skal innføres rutiner som gjør at all last på passasjerfly blir skannet, og i løpet av fem år er målet også å få til kontroll av alle containerskip før de forlater utenlandske havner.

- Vi har hedret arbeidet som den uavhengige 11. september-kommisjonen har gjort, og vi har gjort det amerikanske folket tryggere, sa demokraten Nancy Pelosi, som er leder i Representantenes hus, ifølge BBC.(NTB)

Powered by Labrador CMS