Symantec_EP_v11

Lanserer mer helhetlig data­sikker­het

Anti­virus er ikke alene nok for å sikre be­drif­tens pc-er. Integrerte sikker­hets­løs­nin­ger gir be­ty­de­li­ge kost­nads­re­duk­sjo­ner og økt sik­ker­het, sier brukere som har tes­tet såkalte beta­versjoner av Symantecs nye data­sikker­hets­program.

Publisert

Data­sik­ker­hets­sel­ska­pet Sy­man­tec lan­ser­te i går Sy­man­tec Endpoint Protection 11.0. Det in­te­gre­rer Sy­man­tecs Anti­Vi­rus med en rek­ke and­re sik­ker­hets­funk­sjo­ner i én agent. Det hele ad­mi­ni­stre­res gjen­nom ett kon­soll, noe som gir en hel­het­lig be­skyt­tel­se mot ond­sin­net pro­gram­va­re og tap av data.

– Det­te er vår vik­tig­ste lan­se­ring så langt in­nen­for bedrifts­sikker­het og et ge­ne­ra­sjons­skif­te for sik­ker­hets­løs­nin­ger på bru­ker­nes pc-er, sier Hans Peter Østrem i Sy­man­tec Norge.

– Det snak­kes mye om nes­te ge­ne­ra­sjons in­ter­nett el­ler ”Web 2.0”, og vi snak­ker om ”Se­cu­ri­ty 2.0” for­di et sta­dig mer kom­plekst trus­sel­bil­de kre­ver nye hel­het­li­ge sik­ker­hets­løs­nin­ger som er kost­nads­ef­fek­ti­ve og enk­le å ad­mi­nist­re­re.

Alt i ett-løs­ning

Ifølge Sy­man­tec skal Endpoint Protection være det enes­te pro­duk­tet som til­byr anti­virus, antis­pyware, brann­mur, inn­trengings­beskyttelse, en­hets­kon­troll og program­vare­kontroll – sam­let i én agent og ad­mi­ni­strert fra ett en­kelt ad­mi­nist­ra­sjons­kon­soll.

Tryg­ge­re til­kop­ling i be­drif­ter

Et an­net sik­ker­hets­pro­gram som ble lan­sert sam­ti­dig, Sy­man­tec Net­work Ac­cess Con­trol 11, vil kun­ne kon­trol­le­re at pc-er som kobles til nett­ver­ket er god­kjent for bruk i or­ga­ni­sa­sjo­nen, og at de er opp­da­tert med de sis­te ver­sjo­ner av sik­ker­hets­re­la­tert pro­gram­va­re.

Ma­ski­ner el­ler ut­styr som ikke opp­fyl­ler be­drif­tens in­ter­ne krav kan bli av­vist el­ler au­to­ma­tisk opp­da­tert slik at de får til­gang på det in­ter­ne nett­ver­ket.

Re­du­se­rer ad­mi­nist­ra­sjon

Sy­man­tec har sam­ti­dig of­fent­lig­gjort en tredje­parts­studie av test­brukernes er­fa­rin­ger, ut­ført av Alchemy Group i au­gust og sep­tem­ber i år. Den­ne sier at Endpoint kan re­du­se­re kost­na­der og for­enk­le hver­da­gen for slutt­bru­ker­ne.

Ho­ved­funn i stu­di­en:

* Sy­man­tec Endpoint Protection har po­ten­si­al til å re­du­se­re an­tall ar­beids­ti­mer brukt til ad­mi­nist­ra­sjon av da­ta­sik­ker­het med opp til 75 pro­sent. Én kun­de for­ven­ter at han vil spa­re 97 pro­sent av ar­beids­ti­den han bru­ker til sikker­hets­rapportering.

* Ap­pli­ka­sjons­kon­trol­len i Sy­man­tec Endpoint Protection, som gir ad­gang kun til god­kjen­te ap­pli­ka­sjo­ner ved en­de­punk­tet, kan re­du­se­re kost­na­der og øke den ope­ra­sjo­nel­le ef­fek­ti­vi­te­ten. Nettverks­nedetid på grunn av bruk av peer-to-peer ap­pli­ka­sjo­ner kos­ter i gjen­nom­snitt mer enn to mil­li­oner dol­lar år­lig.

Bru­ker fær­re res­sur­ser

Minne­for­bru­ket i den nye Endpoint skal være sen­ket til et av bran­sjens la­ves­te ni­vå­er. Når sy­ste­met har lav ak­ti­vi­tet, om­fat­ter Sy­man­tec Endpoint Protections tota­le min­ne­­bruk kun 25 MB. Det­te skal være mye la­ve­re enn kon­kur­re­ren­de løs­nin­ger.

Kil­de: Pressemelding fra Symantec

Eksempel på grensesnitt i Endpoint. (Grafikk: Symantec)

Powered by Labrador CMS