NSR 30 år

Næringslivets sikkerhetsråd fyller 30 år

NSR har nå i tre tiår gitt råd til næ­rings­livet om sik­ker­hets­til­tak for å fore­bygge mot uøns­ke­de hen­del­ser. Vi gra­tu­le­rer med dagen 21. november!

Publisert

– For­må­let vårt er å gi råd til næ­rings­li­vet om den hel­het­li­ge sik­ker­hets­ten­kin­gen, både fy­sisk, tek­nisk og per­so­nell­mes­sig, sier se­ni­or­råd­gi­ver i NSR, Arne Røed Simonsen.

– Ut­ford­rin­gen er å få dis­se tre til å stå bra i for­hold til hver­and­re. Å få ba­lan­se i denne sikkerhetstrekanten er noe av det van­ske­lig­ste for be­drif­te­ne. Det er iblant her det svik­ter: Kan­skje kon­sen­tre­rer oss om én side av gan­gen, iste­den­for at de tre sidene føl­ger hver­and­re et­ter hvert som sik­ker­hets­ni­vå­et øker og vi blir sta­dig bed­re på sik­ker­het.

Sikkerhetstrekant

– Brann­ve­se­nets ana­lo­gi er Brann­tre­kan­ten. Tre ele­men­ter må være på plass for at det skal opp­stå en brann: brenn­bart ma­te­ria­le, ok­sy­gen og tem­pe­ra­tur. Én av dis­se må fjer­nes for å sluk­ke bran­nen.

– Ved hel­het­lig sik­ker­hets­tenk­ning er det mot­satt. Her må alle tre ele­men­te­ne være til stede; fy­sisk sik­ker­het, tek­nisk sik­ker­het og personell­sikkerhet.

Me­die­vant 30-åring

Nærings­livets sik­ker­hets­råd ble opp­ret­tet 21. no­vem­ber 1977 un­der nav­net In­du­stri­ens Sikker­hets­utvalg. Det var fra 1995 inn­til 2004 or­ga­ni­sert i Nærings­livets sik­ker­hets­or­ga­ni­sa­sjon (NSO) og er i dag en selv­sten­dig for­en­ing.

Det siste året har NSR mer­ket et be­ty­de­lig oppsving i medienes in­ter­es­se for security:

– Bare den sis­te halv­an­nen må­ne­den har NSR bi­dratt til fire topp­opp­slag i tv-nyhetene, opp­ly­ser Simonsen.

Les mer om NSR på http://www.nsr-org.no/

"
Powered by Labrador CMS