Nettkriminalitet

Nettkriminalitet - veien til raske penger

Underverdenen på internett har blitt en milliardindustri der nettkriminelle omsetter ulovlige varer og tjener stort.

Publisert

Nettkriminelle blir stadig mer profesjonelle gjennom godt organiserte grupper, viser funnene i den siste Internet Security Threat Report fra Symantec. Det rekrutteres aktivt for å finne personer som vil være delaktige i for eksempel nettbanksvindel mot å motta en del av beløpet.

Ville du hatt denne jobben?

Smart og kreativ person med gründerinnstilling søkes for å bygge en egen virksomhet. Du arbeider hjemmefra på deltidsbasis og utvikler din egen kundekrets over hele verden. Bli din egen sjef, og tjen opptil 60 000 kroner i måneden. Verden ligger for dine føtter! Slike jobbannonser er i dag en realitet.

Nettkriminelle motiveres av økonomisk vinning

- Vi har lenge sett en utvikling der nettkriminelle motiveres av økonomisk vinning i stedet for ære og berømmelse, sier sikkerhetsekspert Hans Peter Østrem i Symantec Norge. Det nye i denne rapporten er at nettkriminelle velger dette som yrkesvei, og bygger opp sin virksomhet slik næringslivet gjør for å nå sine mål.Selger virus, kredittkortnummer og e-postadresser for milliarder Salget av viruskode, kredittkortnummer og e-postadresser er verdt flere milliarder, og det blir enklere å kjøpe ulovlig informasjon på nettet. Rapporten viser også at de organiserte gruppene skaper verktøy som gjør det enklere for andre å involvere seg i nettkriminalitet og informasjons- og identitetstyveri.

Lær deg phishing for noen hundrelapper

For noen hundrelapper får du et dataprogram for phishing. Phishing innebærer å lure mottakeren til å oppgi konfidensiell informasjon, for eksempel kredittkortnummer, kontoinformasjon eller personlig informasjon, for så bruke dette til økonomisk vinning.Et verktøy for å gjennomføre phishingangrep selges for 300-600 kroner, ifølge Symantec-rapporten. I pakken medfølger alt som trengs for å snekre sammen falske nettsider, sende ut e-post for å lure mottakeren, og sørge for at systemet senere kan benyttes til annen nettkriminalitet.

Identiteter på tilbud for 65 kroner

Kredittkort er den vanligste varen som omsettes blant nettkriminelle. God tilgang gjør at prisene er lave. En bunt med 10-20 kredittkort trenger ikke koste mer enn 3-4 kroner. De nettkriminelle holder til på såkalte heleriservere, hvor de kjøper og selger personnummer, kredittkort, bankoppgaver, brukerkontoer og e-postlister.Hele rapporten finner du her: http://www.symantec.com/business/theme.jsp?themeid=threatreport.

(Symantec Norge)

"
Powered by Labrador CMS