Nisse cb583186

Nettsvindlere gleder seg til julehandelen

Glad i å shop­pe på net­tet? Styr unna spe­si­elt gode ­til­bud. En rek­ke mål­ret­te­de svin­del­for­søk vil bli ret­tet mot nett­shop­pe­re først­kom­men­de fre­dag og man­dag.

Publisert

Black Friday er dagen et­ter Thanks­giving, og mar­ke­rer tra­di­sjo­nelt star­ten på den ame­ri­kan­ske jule­han­de­len. Den svar­te fre­da­gen et­ter­følges av Cyber Monday. Begge er høytids­dager for nett­svin­del.

Gratistilbud = Skadelig programvare

Black Fri­day fal­ler i år på først­kom­men­de fre­dag, og Trend Micro ad­va­rer nå po­ten­si­el­le ju­le­hand­le­re mot epost med usann­syn­lig gode ­til­bud.

- Gra­tis­til­bud er gjer­ne gra­tis i den for­stand at du får gra­tis, destruktiv pro­gram­va­re, sier se­ni­or­fors­ker Jamz Yaneza i Trend Micro.

Lokker med populære varer

En van­lig svin­del­me­to­de er å vel­ge ut en best­sel­ger og spamme bru­ke­re med svært generøse til­bud. God­tro­en­de ofre leg­ger der­et­ter igjen kre­ditt­kort­in­for­ma­sjon på nett­ste­der som er svært like vel­kjen­te nett­handels­steder.

Selv om nett­ad­res­sen i ut­gangs­punk­tet ser ut som en se­ri­øs ak­tør, bør du ald­ri klik­ke på len­ker i epostene. I en epost med HTML er det en en­kel opp­ga­ve å skju­le den egent­li­ge nett­ad­res­sen.

Kilde: Hackere mobiliserer til jul (IDG.no)

"
Powered by Labrador CMS