Avlytting

NSR overrasket over avlytting

Direktør Kim Ellertsen i Næringslivets sikkerhetsråd (NSR) er overrasket over at to norske aktører angivelig er involvert i en avlyttingssak.

Publisert

- Jeg tror vi bare kan legge på bordet at det skjer informasjonstyveri og ulovlig informasjonsinnhenting også i Norge. Men at en norsk aktør hevder seg avlyttet av en annen norsk aktør, er jeg mer overrasket over, sier Kim Ellertsen i Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) til nettstedet E24.no. I går ble det kjent at fondsforvalteren Odin mistenkte Aker og Kjell Inge Røkke for avlytting i forbindelse med Kværner-oppkjøpet i 2001.

Trusselen mindre i Norge

- Trusselen mellom aktører internt i Norge er mindre, men at utenlandske etterretningstjenester er ute etter sensitiv informasjon i norsk næringsliv, mener jeg vi må legge til grunn, sier direktøren.

Uklart hvem som står bak avlyttingen

Reportasjen sier ifølge Ellertsen ikke noe om hvem som faktisk var oppdragsgiver bak den avlyttingen Odin Forvaltning hevder de ble utsatt for.- Jeg kan ikke se at det er konkrete beviser i reportasjen for at det er Aker Kværner som skal ha stått bak avlyttingen, sier Ellertsen til E24.no.

Powered by Labrador CMS