Radarskjerm

Ny flyradar på Røyken

Etter endelig klarsignal fra fylkesmannen, starter Avinor byggingen av en ny radar på Røyken ved Andøya. Byggearbeidet starter i august, og skal etter planen være ferdig i oktober 2008.

Publisert

Radaren på Røyken er et viktig ledd i Avinors arbeid for en effektiv og sikker luftfart, skriver Vesterålen Online. Den er én av totalt ti nye radarer som inngår i Avinors radarprogram NORAP (Norwegian Radar Programme) for perioden 2006 til 2012.

Ønsker full radardekning

Formålet med programmet er ifølge en pressemelding fra Avinor å sikre full radardekning i det norske luftrommet, for å møte fremtidens krav til sikkerhet og kapasitet i luftfarten.

- Bruk av radar har klare sikkerhetsgevinster, og øker kapasiteten og smidigheten i luftrommet. Radaren på Røyken er dermed viktig i vårt arbeid for en effektiv, sikker og smidig trafikkavvikling også i fremtiden, sier Stein Olav Berglund, prosjektleder i Avinor i en pressemelding.

Radar til 15 millioner

Avinor har inngått avtale med KK-Entreprenør AS til en verdi av 15,1 millioner kroner om bygging av radarstasjonen på Røyken. KK-Entreprenør AS vil ha ansvaret for koordinering av jording og annet teknisk utstyr.

- Røyken er valgt som lokasjon etter en faglig og særdeles grundig vurdering, hvor vi har hatt en god dialog med lokale myndigheter og grunneiere. Hensikten med radaren er å forbedre radardekningen for flytrafikk til og fra Andenes lufthavn og for gjennomflyginger over Senja i retning Bardufoss og Tromsø, videre i retning Vesterålen og Lofoten. Radaren skal også være en back-up for radardekningen i Bardufoss terminalområde og Tromsø terminalområde, sier Berglund til Vesterålen Online.

Powered by Labrador CMS