Spam søppel S

Rekordmye julespam

Spam­aktiviteten har tatt et nytt og kraftig byks. Spam utgjør nå nær tre fjerde­deler av all e-post­aktivitet i verden.

Publisert

Bill Gates kunne derfor ikke tatt mer feil da han i 2004 spådde at vi i løpet av to år ville være kvitt denne utingen. En rapport fra data­sikkerhets­selskapet Symantec viser blant annet at:

Det er satt spamrekord

Spam-ni­vå­et nådde hele 72 % i no­vem­ber. Det­te er en kraf­tig øk­ning fra året før, da det ble ob­ser­ver­t 56 % spam.

Nesten tre fjerdedeler av all e-post er nå spam. (Ill.: Symantec)

Spam­me­re ut­nyt­ter Maddy

I no­vem­ber ble det lan­sert spam som lu­rer e-post­le­se­re til å gå inn på en falsk hjem­me­si­de for den for­svun­ne Made­leine McCann.

God­hjer­te­de ­le­se­re ble i ste­det di­ri­gert til en hjem­me­si­de som dis­tri­bu­erer vi­rus. Utakk er ver­dens lønn.

Spred­ning av spam-så­korn blok­kert

Sy­man­tec blok­ker­te i no­vem­ber 35 mil­li­oner tom­me e-pos­ter. Sel­ska­pet reg­ner med at disse er sendt ut med hen­sikt om å lage en e-post­lis­te som kan ef­fek­ti­vi­se­re se­ne­re spam­ming.

Kjendisspam narrer mange

Navn som Brit­ney Spears og Lind­say Lohan ble i no­vem­ber brukt av spam­mere for å til­trek­ke seg opp­merk­som­heten til nys­gjer­ri­ge e-post­lesere.

Økning i økonomisk motivert spam

Svin­del og be­drag fort­set­ter å øke: Dette sto for 19 % av all spam i no­vem­ber.

Dette er en øk­ning på én pro­sent fra ok­to­ber, og fem pro­sent fra sep­tem­ber.

Kilde: Pressemelding fra Symantec

"
Powered by Labrador CMS