Lommetyver

Ropert mot lommetyver

Fulle julebordgjester skal ikke kunne unngå å høre politiets advarsler mot Oslos mange lommetyver, melder NRK.

Publisert

Det har vært en eksplosiv økning i antall lommetyverier i Oslo sentrum. I november i år ble det anmeldt 572 lommetyverier, en økning fra 375 i forhold til samme måned i fjor. Nå vil politiet vil bruke megafon for advare fulle julebordsgjester.

Desember er attraktivt

Stasjonssjef ved Sentrum Politikammer, Bjørn Hansen, sier julebordsesongen har blitt en attraktiv måned for østeuropeiske tyveribander.- Vi ser at det kommer inn mange til landet, folk som ikke har andre formål enn å drive kriminalitet her, sier Hansen. Vi har registrert en økning på 52 prosent fra november i fjor til november i år på lommetyverier. Det er en dramatisk økning.

Tyvene flytter ut på gaten

Vanligvis er lommetyverier mest vanlig på travle steder som stasjonsområder på t-banestasjoner, trikken og bussen i rushtiden. Nå ser politiet at tyveriene er flyttet ut på gaten, ved minibanker og utestedskøer fra midnatt til rundt klokka tre på natten, altså midt i den travle julebordstiden.

Julebord lokker tyver

- En del som kommer hit, har skjønt at nordmenn har noe som heter julebord. Og kanskje nordmenn er litt løsere i fisken utover natten i denne perioden og ikke passer godt nok på sakene sine, så tyvene legger turen hit. Politiet kan umulig passe på slik ingen blir utsatt for lommetyveri. Men nå tar de altså nye våpen i bruk for å sikre at folk passer på verdisakene sine, nemlig megafonen som skal spre advarslene ut til julebordsjester i Oslo sentrum.(NRK)

Powered by Labrador CMS