Vekter anonym

Satser på dørvakter

Farkas Security i Tønsberg satser på å utdanne og leie ut kompetente dørvakter til serveringssteder og ulike arrangementer.

Publisert

- Dette er et nisjeområde, men vi ser likevel store mulighetene til vekst her i Vestfold. Vi vender også blikket mot Oslo hvor det naturlig nok er et langt større marked, sier driftssjef Hans Petter Westerberg i Farkas Security.

Han peker på at bransjen har et til tider frynsete rykte som Farkas vil gjøre noe med. Etter 2004 da utesteder ble pålagt å ha vakthold og overvåking har det vokst fram et behov for seriøse aktører. Farkas ønsker å stå fram som en seriøs aktør med profesjonelle medarbeidere som har god kompetanse.Ønsker å utdanne sine egne - Vi er en servicebedrift, og satser derfor på solid opplæring. Vi har godkjennelse fra politiet til å drive vår virksomhet i Vestfold, men kommer nå til å søke også andre steder.

Foreløpig har Farkas Security kjøpt opplæring hos andre seriøse selskap, men vil på sikt utdanne sine egne. Foreløpig er de 30 ansatte, hvorav halvparten som oftest er å finne i bryggeområdet i Tønsberg.- Noe utesteder ansette egne medarbeidere. Vi satser på å leie ut våre folk, og tar da ansvar for alt vakthold og sikkerhet. Vi lønne våre egne, utstyrer de med klær og sikerhetsutstyr osv. Dermed kan utestedenes ansatte konsentrere seg om det de egentlig skal gjøre. Rundt i landet er det stadig flere som velger en slik modell, sier Westerberg.

- Hvem ønsker å være dørvakter?

- De aller fleste har slik jobb i tillegg til en vanlig fast jobb. I vår stab har vi fengselsbetjenter, håndverkere, studenter, IT-folk og bankansatte. Felles for alle er at de har tatt eller skal ta opplæringskurset. Vi har også kvinner i vår stab, og de passer også utmerket til en slik jobb. Rapporterer alt Westergård sier at deres ansatte rapporterer alle uregelmessigheter. Så langt i år har det vært over 3.300 rapporter.

I 45 av tilfellene har det vært nødvendig å tilkalle politi, de har vist ut over 1.800 berusede/bråkete personer, nektet over 1.500 adgang på grunn av beruselse, de har beslaglagt 25 falske ID-kort, osv.

I 11 av de 45 tilfellene politiet er tilkalt, er det på bakgrunn av personskader.

- Det vi er stolte av, er at de vel 3.300 tilfellene ikke har ført til en eneste anmeldelse. Det tyder på at vi gjør vår jobb skikkelig og profesjonelt, og som forhåpentligvis kan bidra til å endre synet på vår profesjon, sier Westerberg.Kilde: tb.no

Powered by Labrador CMS