Schneider Electric kjøper Pelco

Schneider Electric kjøper amerikanske Pelco, som leverer videoovervåkings- og sikkerhetssystemer over hele verden. Gjennom oppkjøpet sikter Schneider Electric å styrke bredden innenfor byggautomasjon.

Publisert

Nærings- og industribygg og boliger står for mer enn 50 prosent av Schneider Electrics globale inntekter. Byggautomasjon, som omfatter energiovervåking, styring av varme og ventilasjon, elektronikk- og brannsikkerhet, er en av Schneider Electrics hovedforretningsområder. Oppkjøpet av TAC, Andover Controls og Invesys Building Systems har gjort Schneider Electric-gruppen til en stor aktør i bransjen.

Alt i ett byggautomasjonssystem

Sikkerhets-, energi- samt varme- og ventilasjonsstyring blir mer og mer integrert i et felles byggautomasjonssystem, som har som formål å dekke kundenes behov for sikkerhet og energieffektivisering. Denne integrasjonen medfører en betydelig reduksjon av både investerings- og driftskostnader.

Styrket sikkerhetsplattform

Gjennom oppkjøpet av Pelco ønsker Schneider Electric å styrke sin sikkerhetsplattform, som omsatte for 155 millioner euro i 2006. Oppkjøpet styrker dessuten Schneider Electrics globale tilbud i fullt integrerte systemer.

Satser på videoovervåking

Videosikkerhet er det mest attraktive segmentet i sikkerhetsbransjen, og er i ferd med å utvikle seg fra rent analoge kommunikasjonsprotokoller til en ip-protokoll med høyere tilleggsverdi og softwarebaserte løsninger. Videosikkerhet utfyller og erstatter andre sikkerhetssystemer som innbruddsalarm, brannalarm og tilgangskontroll.

Transaksjonen fant sted 16. oktober 2007. Beløpet Schneider Electric betalte for Pelco er 1,54 milliarder US dollar, heter det i en pressemelding fra Schneider Electric.For ytterligere informasjon, kontakt Tom Krogsrud, administrerende direktør TAC Norge, tlf: 45 24 52 00, e-post: tom.krogsrud@tac.com.

Powered by Labrador CMS