Mobilbruker cb949303

Sikkerhet i pc-klasse på mobilen

Datasikkerhetsselskapet Symantec har lansert Mobile Security Suite 5.0, som skal gi sikkerhet i pc-klasse for Windows Mobile-telefoner og håndholdt utstyr.

Publisert

Dette skal gi brukeren de samme sikker­hets- og data­beskyttelses­mulig­heter som de er vant til fra pc-verdenen. Symantec Mobile Security Suite 5.0 inkluderer anti­virus, brann­mur, anti-SMS-spam­funksjon og datakryptering og skal være enkel å ta i bruk og administrere.

Denne skal sette søke­lyset på den spesielle sikkerhets­risikoen som er for­bundet med mobilt utstyr og sette bedriften i stand til å oppfylle interne sikker­hets­bestemmelser og eksternt regel­verk.

– Mange Symantec-kunder forstår at mobil­telefoner representerer den nyeste og viktigste data­platt­formen, sier Hans Peter Østrem i Symantec Norge.

– Nå som Windows Mobile-­enheter lar brukerne kommunisere både via mobil­nett og tråd­løse nett­verk, bruker stadig flere mobilt utstyr også til forretnings­transaksjoner.

– Disse proff­brukerne ser nå etter hjelp til å beskytte sin informasjon og inter­aksjoner like godt enten det foregår via smart-­telefon eller pc. Løsningen som nå lanseres er en komplett sikkerhets­pakke som inkluderer løsninger man tidligere måtte anskaffe som separate applikasjoner.

Symantec Mobile Security Suite 5.0 tilbyr: Anti­virus med Symantec Live­Update, Brann­mur, Anti-SMS-­spam, Taps­begrensende tekno­logi som krypterer data på enheten og eventuelle minne­kort i tilfelle enheten mistes eller stjeles, Telefon­egenskaps­kontroll som lar administratorer koble til og fra ulike funksjoner som Blue­tooth, WiFi og enhets­synkronisering, Symantec Mobile VPN – valgfri tilleggs­modul som gjør det mulig å koble til bedrifts­nett­verket gjennom sikre IPSec VPN-tunneler, Nettverks­tilgangs­kontroll, Beskyttelse mot innbrudds­forsøk, samt Administrasjon for bedrifter – et administrasjons­konsoll for it-ansvarlige. Kilde: Pressemelding fra Symantec

Powered by Labrador CMS