Brannetterforskning

Spesialiserer seg i branner

Dansk politi får i fremtiden assistanse fra kriminalteknikere som utelukkende skal undersøke og spesialisere seg på branner.

Publisert

Hittil har det danske politiets kriminalteknikere måttet undersøke alle typer saker fra drap til innbrudd, ran og branner, skriver Jyllands-Posten. Men nå skal en liten gruppe teknikere utelukkende konsentrere seg om og spesialisere seg mer i brannundersøkelser.

Gode erfaringer fra København

Beslutningen er truffet på bakgrunn av gode erfaringer fra København, der tre kriminalteknikere de siste fem årene bare har beskjeftiget seg med branntekniske undersøkelser.

Krevende etterforskning

- Jo flere brannsaker du etterforsker, jo bedre blir du til å tolke brannbildene. Brann er et utrolig vanskelig saksområde, da du må vite mye om brennbare materialer, vindforhold og trekkforhold. Så det krever en masse erfaring å tolke tingene riktig, sier visepolitiinspektør Bent Hytholm Jensen fra Rigspolitiets Kriminaltekniske Center (KTC).

Assisterer lokalt politi

Planen er at det skal tilknyttes fire faste brannteknikere på hvert av KTCs tre regionale senter i Randers, Fredericia og København.Brannteknikerne reiser ut til de sakene der det lokale politiet ikke selv ser seg i stand til å fastslå hvordan en mistenkelig brann har startet. (Jyllands-Posten)

Powered by Labrador CMS