Brannruiner_Trond

Sterk økning i branndøde

Norsk brannvernforening frykter at årets dødsbrannstatistikk kan bli den verste på 28 år. Fram til utgangen av juli var det registrert 52 omkomne i brann her i landet. Det er en økning på 25 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Publisert

- Statistikken over antall branndøde hittil i år er nedslående lesning og bør bekymre både myndigheter og andre som arbeider for økt brannsikkerhet her i landet, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening.

Selv om utviklingen skulle normalisere seg ut året, tror Brannvernforeningen at vi kan få hele 80 branndøde innen utgangen av året. Det vil i så fall bli det verste året siden 1979.

De fleste omkommer i boligbranner. Kalheim påpeker at brannfaren ikke er et sesongfenomen som bare eksisterer i høst- og vintermånedene.

Brannvernforeningen frykter at manglende røykvarslere eller røykvarslere som ikke fungerer er en av årsakene til at tallet på omkomne i brann øker. Tidligere undersøkelser har vist at rundt 200 000 boliger kan ha røykvarslere som ikke fungerer.

Test røykvarsleren så ofte som en gang pr. måned, anbefaler Kalheim.

Les mer hos Norsk Brannvernforening

"
Powered by Labrador CMS