Hacker

Svenske hackere angriper Tyrkia

Sven­ske hac­ke­re øns­ker å ta igjen med samme mynt etter at mus­lim­ske hac­ke­re har skapt trøb­bel for sven­ske nett­sider. Men sik­ker­hets­myn­dig­he­te­ne ma­ner til vå­pen­hvi­le.

Publisert

Det hele be­gyn­te med at Lars Vilk laget skis­ser av pro­fe­ten Mo­ham­med, noe som satte sinnene i kok i mus­lim­ske land. Som et re­sul­tat er sven­ske nett­ste­der blitt an­gre­pet.

Angrepene på­går ennå. I hel­gen ble Micro­softs sven­ske nett­si­der hac­ket og det ble pub­li­sert is­la­mis­tis­ke bud­skap og grov kri­tikk mot Sve­ri­ge. Tu­sen­vis av and­re sven­ske nett­si­der er blitt ram­met av til­sva­ren­de an­grep.

Men sven­ske­ne har gått til mot­angrep. Sven­ske hac­ke­re skal ha hen­tet in­for­ma­sjon fra fle­re tu­sen bruker­kontoer fra det tyr­kis­ke web­forumet Ayyildiz.org, som mis­ten­kes for å ha til­knytning til an­gre­pe­ne for sven­ske nett­si­der. Opp­lys­nin­ge­ne ble brukt til å pub­li­se­re ob­skø­ne bil­der og for­nær­mel­ser mot Tyrkia og islam.

Svenske Sitic (som kan sam­men­lik­nes med nor­ske Norsis) er me­get kri­tis­ke til hand­lings­må­ten. De mener hevn­ak­sjo­ne­ne kan pro­vo­se­re fram nye an­grep mot sven­ske nett­ste­der. Da ri­si­ke­rer man at an­gre­pe­ne, som hit­til har vært re­la­tivt harm­lø­se, kan bli mer so­fis­ti­ker­te og for­år­sake be­ty­de­lig større skade.

Kilde: Svenske hackere angriper Tyrkia (IDG.no)

"
Powered by Labrador CMS